Música
,
2017
Divendres 17 de febrer, 22:30h
Cafè del Teatre
Lleida

Festa de presentació de MUD

“Yacine & The Oriental Groove”, la formació que fusiona sons occidentals, magribins i orientals, presenta “Mediterranean Clash” amb el que demostren una intensitat i talents únics a l’hora d’unir amb gust i una força avassalladora cultures i músiques de procedència diversa però amb un denominador comú: la Mediterrània.

Pugilísticament podríem definir el seu tercer treball (Parabòlic, 2010 / L’estima venç la salvatgia, 2012) com un directe de dreta contra la situació sociopolítica que viu actualment l’Europa Occidental amb la crisi dels refugiats. Una situació que la música de Yacine & The Oriental Grove viu, però, com una oportunitat. I és per això que aquest treball sona més festiu, ballable i vibrant que mai. N’és una prova el tema “Monstres sota el llit” un cant a la Mar Mediterrània com a futur i no com a tomba, “Hurria” que en àrab significa llibertat o la versió catalana del tema algerià “Menfi” que parla del dolor de l’emigració quan no és una elecció.

Però també hi brillen el hit “Barcelona sona” amb la seva tornada “Barcelona, si la bossa sona” o Waalah? que traduiríem com Per què?, una crida a no quedar-nos ni quiets ni callats davant determinades situacions.
Amb aquest disc “Yacine & The Oriental Groove” es consoliden com la banda amb una visió més independent i personal de la denominada “world music”, autèntica i ben entesa, feta a Catalunya i a Espanya. Una formació que rebusca a les arrels per aconseguir una sonoritat completament urbana.
Però si la banda es reconeguda per alguna cosa, és pels seus directes explosius, elèctrics. Són una piconadora que no deixen mai indiferent.

Preu: 5€ (inclou el CD de MUD'17)
Més informació: Cafè del Teatre

  • imatge de control 1per1