Jump to navigation
Divendres 29 de març, 24h
Del 22 al 29 de març
Dissabte 30 de març
Del 17 al 30 de març
Del 22 al 31 de març
Del 29 al 31 de març
Del 24 al 31 de març
Dies 30 i 31 de març
Els dies 15, 16 i 17 de gener les Borges Blanques celebrarà la seva fira més sentida la 'Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues' .
DIVENDRES 15 DE GENER De 9 h a 13.30 h Jornada tècnica de l’olivera. Lloc: sala d’actes de la Casa de la Cultura (passeig del Terrall) 10:00h Obertura del recinte firal A partir de les 10.30h Recepció d’autocars amb un còctel de benvinguda a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida.Lloc: espai de l’Escola d’Hoteleria del Pavelló de l’Oli 11:00h Inauguració de la 53ª Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i de les Garrigues, a càrrec de l’Hble. Sr. Jordi Ciuraneta conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli 11:00h Degustació gastronòmica a càrrec d’ Elisabet Ruestes Mor de l’empresa URGASA de Juneda. Lloc: Espai bar del Pavelló de l’Oli D’ 11 h a 14 h Tast guiat d’olis a càrrec dels alumnes del cicle d’olis i vins de l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques del cicle d’Olis i Vins. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial 14:00h Dinar popular: suquet de peix amb oli de les Garrigues. Organitzador: Ajuntament d’Arenys de Mar. Lloc: envelat de la plaça d’Europa. De 15 h a 17 h Espectacle itinerant amb titelles gegants a càrrec del grup d’animació Els Fabricants per als escolars que visiten la Fira. De 17.30 h a 20 h Taller de coca d’oli d’oliva verge extra amb ametlles de les Garrigues, a càrrec del Petit Xef adreçats als nens i nenes de diferents centres escolars de les Garrigues. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial. De 17 h a 18 h Xerrada “L’oli d’oliva com a element de salut” a càrrec d’Antonieta Barahona, metge nutricionista. Organitzador: Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli De 18 h a 19 h Degustació gastronòmica, a càrrec de “La cuina de l’Araceli”(Arbeca). Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli. De 19 h a 20 h Degustació gastronòmica a càrrec d’ALCRI GOURMET-OILAMER, SL Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli. A partir de les 20.30 h Últim tram de la selecció dels olis guanyadors del concurs d’oli de qualitat verge extra.Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli.
DISSABTE 16 DE GENER 9:00hEsmorzar popular, a càrrec de la Penya barcelonista. Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques. Lloc: A la placeta del Terrall. 10:00h 3ª Caminada de Marxa Nòrdica i Cultural. Sortida des de la placeta del Terrall. Organitzador: Consell Esportiu de les Garrigues. D’11 a 12 h Presentació del Clúster de l’Oli de Catalunya, a càrrec de clúster development. Organitza: Global Lleida. Lloc: sala d’actes de la Casa de la Cultura (passeig del Terrall) D’11 h a 12 h Tast guiat i degustació de productes típics de les Garrigues a càrrec de Garrigues Emprèn. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial D’11 h a 12 h Menja’t les Garrigues (performance d’un paisatge comestible) a càrrec d’Ari Boixader (d’Oleasoul, agent turístic), Montse Martínez (de Peccatum7 productora d’oli) i Montse Freixa (del restaurant El Castell de la Floresta)Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli 12:00h Agermanament de la DOP Cava amb la DOP les Garrigues. Lloc: estand de la DOP del Pavelló de l’Oli De 12 h a 13 h Tast guiat de vins, a càrrec de Mas Blanch i Jové (la Pobla de Cérvoles) Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 12 h a 13 h Tast i venda d’orelletes i d’ametlles garapinyades a càrrec de l’Associació de Dones de la Rosada(Les Borges Blanques) Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli De 12.30 h a 13.30 h Ballada de sardanes. Lloc: carrer de l’Ensenyança davant de la placeta del Terrall De 13 h a 14 h Presentació de macedònies i decoracions amb fruites a càrrec de l’escultora Romi Pijuan, de l’empresa Vilodí-Fruit, SL (Tàrrega). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 13 h a 14 h Agermanament de la Fira de l’Oli amb la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers. Apadrina l’acte Xavier Ricou, periodista de la Vanguardia. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli 14:00h Cantada de “l’Oliver de les Garrigues”, himne de la comarca, a càrrec de l’Orfeó Terrall. Lloc: plaça de la Independència, davant del Pavelló de l’Oli 14:00h Festa gastronòmica. Organitzador: Patronat Fira de les Garrigues. Col·labora: Secció de Crèdit La Borgenca, SCCL, St. Isidre de les Borges Blanques. Garcia Vicens Fruits, SL Lloc: envelat exterior (plaça d’Europa) Preu : 5,00€ De 14.30 h a 15.30 h Degustació de cafè a càrrec d’Organogold. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli. De 16 a 17 h Visita les Garrigues, en realitat virtual. Porta el teu mòbil t’impressionarem! Presentació del treball de recerca ”Realitat Virtual i Realitat Augmentada”, Desenvolupat per Guillem Prats i tutorat per F. Solans, professor de l’INS “Josep Vallverdú” a les Borges Blanques. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli. De 17 h a 18 h Tast guiat de vi a càrrec del Maset del Lleó. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli. De 17 h a 18 h Presentació i tast d’infusions de timó blanc i tapeta de sal d’herbes amb oli d’oliva a càrrec del Parc de les Olors de les Basselles (l’Albi) Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial 17:00 h Promoció internacional de l’oli de les garrigues durant el partit de quarts de final de la Copa d’Europa de Tennis Taula del DKV Borges Vall i Vaillante sports Angers TT (FRA). Organitzador: Club Tennis Taula Borges Lloc: Centre de Tecnificació de Tennis Taula (carrer de la Mestra Maria Codina) 17:00 h Demostració gastronòmica a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida. Lloc: espai de l’Escola d’Hoteleria del Pavelló de l’Oli 18:00 h Obsequi de dues entrades per al concert jove, del concurs de fotografia “Selfie nadalenc” Organitza: Oficina Jove de Les Garrigues. Lloc: Estand de l’Ajuntament espai pavelló comercial De 18 h a 19 h Tast guiat i degustació de vins a càrrec del Celler Tomàs Cusiné (El Vilosell). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 18 h a 19 h Xerrada per aprendre a llegir les etiquetes dels aliments a càrrec de M. del Mar Vidal, dietista nutricionista, i Annabel Vidal, infermera i experta en coaching del centre VICUS de les Borges Blanques. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli De 19 h a 20 h Plat elaborat amb safrà a càrrec del restaurant els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 19 h a 20 h Vins&Tapes: El celler de Matallonga de Fulleda i els aperitius de la cuina de la Lore de Corbera d’Ebre. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli A les 21 h Acte d’entrega de premis dels diferents concursos firals A partir de les 0 h 3r Concert de l’Oli amb els grups Els Catarres + Germà Negre + DJ July Lloc: envelat exterior (plaça d’Europa) Entrada anticipada: 6,00 € amb consumició (Oficina Jove) Entrada a taquilla: 8,00 € amb consumició
DIUMENGE 17 DE GENER De 9,00 h a 11,00 h. Esmorzar de Fira. Lloc: Passeig del Terrall/davant de la biblioteca. Organitza: Amics del Terrall. Preu: 2,00€ A partir de les 10 h XIII Cursa de l’Oli. Organitza : Club Atlètic Borges. Lloc: Davant Placeta del Terrall. De 10 h a 11 h Tast guiat d’olis per als instawalk a càrrec de Josep M. Audí, membre del Panell de tast oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya . Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli D’11 h a 12 h Presentació del celler i els vins de Clos Pons de l’Albagés. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli D’11 h a 12 h Vermut de mig matí a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial A les 12 h Inici tres tombs. Col·labora: La Banda de Cornetes i tambors de les Borges Blanques. Lloc: Passeig del Terrall De 12 h a 13 h Tast gastronòmic qualitatiu d’olis a càrrec del restaurant El Castell (La Floresta) Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 12 h a 13 h Tast guiat de formatges a càrrec de Marti Padrisa de Formatges Montbrú. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli A les 13 h Benedicció dels animals i venda de panets beneïts de Sant Antoni. Organitzador: Amics del Terrall. Lloc: davant de la Biblioteca De 13 h a 14 h Jornada Instawalk amb el suport d’Antoni Aldomà, del celler Vinya els Vilars (Arbeca) i Escola d’Hoteleria de Lleida. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 13 h a 14 h Degustació gastronòmica presentada per Elisabet Ruestes Mor, de l’empresa Urgell Ganadera, SA de Juneda. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli De 16 h a 17 h Degustació de cafè a càrrec d’Organogold. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli De 17 h a 18 h Taller d’elaboració de cafès a càrrec dels alumnes de l’Escola Hoteleria i Turisme de Lleida. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 17 h a 18 h Taller de decoració de galetes per a infants fins 12 anys, a càrrec de M. Pilar Arbós Ballarín, de “Dulzuratus” de les Borges Blanques. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli De 17 h a 19 h Demostracions de l’Escola d’Hoteleria de Lleida. Lloc: espai de l’Escola d’Hoteleria del Pavelló de l’Oli De 18 h a 19 h Degustació gastronòmica, a càrrec de “Conserves Naturals Cal Senzill” de Bellpuig. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli De 18 h a 19 h Tast guiat i degustació d’orelletes amb oli d’oliva verge extra a càrrec del restaurant La Placeta(Arbeca). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 19 h a 20 h Club de tast d’oli d’oliva amb la col·laboració del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella i el CFGM d’olis i vins de l’INS “Josep Vallverdú”(Les Borges Blanques). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial De 19 h a 20 h Tast guiat de cervesa a càrrec d’Albert Echevarría de les Borges Blanques. Organitza: Oficina Jove de les Garrigues. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli 20:00 h Tancament del recinte firal, a càrrec del Sr. Gonçal Ferreruela del restaurant Ferreruela de Lleida
MÉS INFORMACIÓ: http://firaoli.cat/fira/