Fires i festes
,
2016
15,16 i 17 de gener
Recinte Firal
Les Borges Blanques

Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues

Els dies 15, 16 i 17 de gener les Borges Blanques celebrarà la seva fira més sentida la 'Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues' .
 

DIVENDRES 15 DE GENER
De 9 h a 13.30 h Jornada tècnica de l’olivera. Lloc: sala d’actes de la Casa de la Cultura (passeig del Terrall)
10:00h Obertura del recinte firal
A partir de les 10.30h Recepció d’autocars amb un còctel de benvinguda a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida.Lloc: espai de l’Escola d’Hoteleria del Pavelló de l’Oli
11:00h Inauguració de la 53ª Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i de les Garrigues, a càrrec de l’Hble. Sr. Jordi Ciuraneta conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
11:00h Degustació gastronòmica a càrrec d’ Elisabet Ruestes Mor de l’empresa URGASA de Juneda. Lloc: Espai bar del Pavelló de l’Oli
D’ 11 h a 14 h Tast guiat d’olis a càrrec dels alumnes del cicle d’olis i vins de l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques del cicle d’Olis i Vins. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
14:00h Dinar popular: suquet de peix amb oli de les Garrigues. Organitzador: Ajuntament d’Arenys de Mar. Lloc: envelat de la plaça d’Europa.
De 15 h a 17 h Espectacle itinerant amb titelles gegants a càrrec del grup d’animació Els Fabricants per als escolars que visiten la Fira.
De 17.30 h a 20 h Taller de coca d’oli d’oliva verge extra amb ametlles de les Garrigues, a càrrec del Petit Xef adreçats als nens i nenes de diferents centres escolars de les Garrigues. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial.
De 17 h a 18 h Xerrada “L’oli d’oliva com a element de salut” a càrrec d’Antonieta Barahona, metge nutricionista. Organitzador: Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
De 18 h a 19 h Degustació gastronòmica, a càrrec de “La cuina de l’Araceli”(Arbeca). Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli.
De 19 h a 20 h Degustació gastronòmica a càrrec d’ALCRI GOURMET-OILAMER, SL Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli.
A partir de les 20.30 h Últim tram de la selecció dels olis guanyadors del concurs d’oli de qualitat verge extra.Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli.
 

DISSABTE 16 DE GENER
9:00hEsmorzar popular, a càrrec de la Penya barcelonista. Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques. Lloc: A la placeta del Terrall.
10:00h 3ª Caminada de Marxa Nòrdica i Cultural. Sortida des de la placeta del Terrall. Organitzador: Consell Esportiu de les Garrigues.
D’11 a 12 h Presentació del Clúster de l’Oli de Catalunya, a càrrec de clúster development. Organitza: Global Lleida. Lloc: sala d’actes de la Casa de la Cultura (passeig del Terrall)
D’11 h a 12 h Tast guiat i degustació de productes típics de les Garrigues a càrrec de Garrigues Emprèn. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
D’11 h a 12 h Menja’t les Garrigues (performance d’un paisatge comestible) a càrrec d’Ari Boixader (d’Oleasoul, agent turístic), Montse Martínez (de Peccatum7 productora d’oli) i Montse Freixa (del restaurant El Castell de la Floresta)Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
12:00h Agermanament de la DOP Cava amb la DOP les Garrigues. Lloc: estand de la DOP del Pavelló de l’Oli
De 12 h a 13 h Tast guiat de vins, a càrrec de Mas Blanch i Jové (la Pobla de Cérvoles) Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 12 h a 13 h Tast i venda d’orelletes i d’ametlles garapinyades a càrrec de l’Associació de Dones de la Rosada(Les Borges Blanques) Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
De 12.30 h a 13.30 h Ballada de sardanes. Lloc: carrer de l’Ensenyança davant de la placeta del Terrall
De 13 h a 14 h Presentació de macedònies i decoracions amb fruites a càrrec de l’escultora Romi Pijuan, de l’empresa Vilodí-Fruit, SL (Tàrrega). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 13 h a 14 h Agermanament de la Fira de l’Oli amb la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers. Apadrina l’acte Xavier Ricou, periodista de la Vanguardia. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
14:00h Cantada de “l’Oliver de les Garrigues”, himne de la comarca, a càrrec de l’Orfeó Terrall. Lloc: plaça de la Independència, davant del Pavelló de l’Oli
14:00h Festa gastronòmica. Organitzador: Patronat Fira de les Garrigues. Col·labora: Secció de Crèdit La Borgenca, SCCL, St. Isidre de les Borges Blanques. Garcia Vicens Fruits, SL Lloc: envelat exterior (plaça d’Europa) Preu : 5,00€
De 14.30 h a 15.30 h Degustació de cafè a càrrec d’Organogold. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli.
De 16 a 17 h Visita les Garrigues, en realitat virtual. Porta el teu mòbil t’impressionarem! Presentació del treball de recerca ”Realitat Virtual i Realitat Augmentada”, Desenvolupat per Guillem Prats i tutorat per F. Solans, professor de l’INS “Josep Vallverdú” a les Borges Blanques. Lloc:  espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli.
De 17 h a 18 h Tast guiat de vi a càrrec del Maset del Lleó. Lloc:  espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli.
De 17 h a 18 h Presentació i tast d’infusions de timó blanc i tapeta de sal d’herbes amb oli d’oliva a càrrec del Parc de les Olors de les Basselles (l’Albi) Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
17:00 h Promoció internacional de l’oli de les garrigues durant el partit de quarts de final de la Copa d’Europa de Tennis Taula del DKV Borges Vall i Vaillante sports Angers TT (FRA). Organitzador: Club Tennis Taula Borges
Lloc: Centre de Tecnificació de Tennis Taula (carrer de la Mestra Maria Codina)
17:00 h Demostració gastronòmica a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida. Lloc: espai de l’Escola d’Hoteleria del Pavelló de l’Oli
18:00 h Obsequi de dues entrades per al concert jove, del concurs de fotografia “Selfie nadalenc” Organitza: Oficina Jove de Les Garrigues. Lloc: Estand de l’Ajuntament espai pavelló comercial
De 18 h a 19 h Tast guiat  i degustació de vins a càrrec del Celler Tomàs Cusiné (El Vilosell). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 18 h a 19 h Xerrada per aprendre a llegir les etiquetes dels aliments a càrrec de M. del Mar Vidal, dietista nutricionista, i Annabel Vidal, infermera i experta en coaching del centre VICUS de les Borges Blanques. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
De 19 h a 20 h Plat elaborat amb safrà a càrrec del restaurant els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 19 h a 20 h Vins&Tapes: El celler de  Matallonga de Fulleda i els aperitius de la cuina de la Lore de Corbera d’Ebre. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
A les 21 h Acte d’entrega de premis dels diferents concursos firals
A partir de les 0 h 3r Concert de l’Oli amb els grups Els Catarres + Germà Negre + DJ July
Lloc: envelat exterior (plaça d’Europa) Entrada anticipada: 6,00 € amb consumició (Oficina Jove) Entrada a taquilla: 8,00 € amb consumició
 

DIUMENGE 17 DE GENER
De 9,00 h a 11,00 h. Esmorzar de Fira. Lloc: Passeig del Terrall/davant de la biblioteca. Organitza: Amics del Terrall. Preu: 2,00€
A partir de les 10 h XIII Cursa de l’Oli. Organitza : Club Atlètic Borges. Lloc: Davant Placeta del Terrall.
De 10 h a 11 h Tast guiat d’olis per als instawalk a càrrec de Josep M. Audí, membre del Panell de tast oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya . Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
D’11 h a 12 h Presentació del celler i els vins de Clos Pons de l’Albagés. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
D’11 h a 12 h Vermut de mig matí a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
A les 12 h Inici tres tombs. Col·labora: La Banda de Cornetes i tambors de les Borges Blanques. Lloc: Passeig del Terrall
De 12 h a 13 h Tast gastronòmic qualitatiu d’olis a càrrec del restaurant El Castell (La Floresta) Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 12 h a 13 h Tast guiat de formatges a càrrec de Marti Padrisa de Formatges Montbrú. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
A les 13 h Benedicció dels animals i venda de panets beneïts de Sant Antoni. Organitzador: Amics del Terrall. Lloc: davant de la Biblioteca
De 13 h a 14 h Jornada Instawalk amb el suport d’Antoni Aldomà, del celler Vinya els Vilars (Arbeca) i Escola d’Hoteleria de Lleida. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 13 h a 14 h Degustació gastronòmica presentada per Elisabet Ruestes Mor, de l’empresa Urgell Ganadera, SA de Juneda. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
De 16 h a 17 h Degustació de cafè a càrrec d’Organogold. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
De 17 h a 18 h Taller d’elaboració de cafès a càrrec dels alumnes de  l’Escola Hoteleria i Turisme de Lleida. Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 17 h a 18 h Taller de decoració de galetes per a infants fins 12 anys, a càrrec de M. Pilar Arbós Ballarín, de “Dulzuratus” de les Borges Blanques. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
De 17 h a 19 h Demostracions de l’Escola d’Hoteleria de Lleida. Lloc: espai de l’Escola d’Hoteleria del Pavelló de l’Oli
De 18 h a 19 h Degustació gastronòmica, a càrrec de “Conserves Naturals Cal Senzill” de Bellpuig. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
De 18 h a 19 h Tast guiat i degustació d’orelletes amb oli d’oliva verge extra a càrrec del restaurant La Placeta(Arbeca). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 19 h a 20 h Club de tast d’oli d’oliva amb la col·laboració del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella i el CFGM d’olis i vins de l’INS “Josep Vallverdú”(Les Borges Blanques). Lloc: espai dels aliments del territori i tu del pavelló comercial
De 19 h a 20 h Tast guiat de  cervesa a càrrec d’Albert Echevarría de les Borges Blanques. Organitza: Oficina Jove de les Garrigues. Lloc: espai gastronòmic del Pavelló de l’Oli
20:00 h Tancament del recinte firal, a càrrec del Sr. Gonçal Ferreruela del restaurant Ferreruela de Lleida

MÉS INFORMACIÓ: http://firaoli.cat/fira/

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1