Jump to navigation
Tits and Tats és un estudi de tatuatge que va obrir les seves portes el passat mes de desembre. El seu impulsor, el Gerard Valls, tenia molt clar que el seu local havia de ser un lloc diferent. “No és una galeria d’art però volíem que fos un espai obert als artistes, per a tots aquells que estan en busca i captura d’un lloc per a exposar però que molts cops no troben un espai a les galeries. Nosaltres només els demanem que ens ensenyin la seva obra i ens presentin una proposta definida” diu Valls.
L’edifici el formen quatre plantes on hi trobem el seu lloc de treball on dissenyen i confeccionen els tatuatges. Aquí és on treballa ell, que és fotògraf, juntamente amb l’Esther, que és il·lustradora i el Sergi, que prové del món del graffiti. “Tots venim de disciplines artístiques diferents. No volem oblidar que som artistes i com que no entenem la nostra feina sense pensar en l’art, volem que sempre hi sigui present”, explica.
Pujant les escales un graffiti ens condueix a la segona planta on hi ha dues sales per a exposicions. Les fotografies delicades d’Ari Seg envolten les parets i unes cadires situades en forma de cercle són el romanent de l’última reunió de La Buhardilla, un col·lectiu de joves artistes d’entre setze i trenta anys que es troben aquí cada dissabte per discutir sobre art i compartir experiències i impressions.
Lleida no és Berlín però el Gerard reivindica aquest model que posa en contacte a qualsevol lloc els ulls de l’espectador amb objectes que volen ser mirats. “Volem consumir art i no ens hauria d’importar on fer-ho. A Irlanda pots trobar exposicions en cases particulars. Estem situats en un lloc on hi ha Escoles d’Art i a prop del Museu Jaume Morera i el Centre d’Art La Panera. En algunes cafeteries al voltant del nostre local també pots trobar parets amb quadres d’artistes novells. Potser tot plegat fa que hi hagi més sensibilitat cap a l’art i això és positiu.” La propera exposició que s’hi podrà veure serà 'Esquizopoiesis', d’Héctor Gibanel.
En l’art del Tattoo també volen convertir-se en referent, per això cada mes conviden a tatuadors reconeguts que imparteixen tallers o seminaris. Properament rebran la visita de Thirtink, tot un referent en el tatuatge realista i tenen previst celebrar un taller de cal·ligrafia aplicada al tatuatge. Altres tatuadors coneguts que hi passaran seran Didak González i Núria Fortuny.
L’Espai A47 és una botiga de mobles i decoració amb molt d’encant. Des de l’aparador criden l’atenció tant els seus mobles com els quadres que formen part d’ambients i que són l’obra d’algun artista proper.
La seva directora, la Carme Barrera, explica com van idear aquest projecte: “L'interiorisme és l'eix central del negoci i l'art hi té una presència important. A banda de l’exposició exhibim algunes de les peces dins l’espai de decoració. Donar aquest nou context a l'art és el que fa tant singular el nostre establiment, volem que el públic no només vegi art, sinó que vegi l'art dins de casa seva, d’una manera molt fàcil.”
Al fons del local uns arbres autèntics criden l’atenció, són els 100m2 dedicats exclusivament a les mostres que s’hi acullen. Aquests dies s’hi pot veure l’exposició “6 artistes, 6 mons”. Allí conversem amb la Maria Cemeli, una d’aquestes sis participants que ha vingut acompanyada de l’Àxel Curros, un jove mag que també busca un lloc per mostrar el seu art.
Seiem en un dels sofàs mentre la Maria ens explica les tècniques i el món de cadascun d’aquests autors lleidatans:
- Jordi Bresolí: Poeta i escultor. Presenta un tapís amb papers tractats.
- Vall Palou: Una pintora de gran format i amb una llarga trajectòria.
- Sílvia Colomina: Explora el món del gravat.
- Laura Piqué: En aquestes obres la paraula hi té un paper destacat.
- David Cabestany: Audiovisuals.
- Maria Cemeli: Pintora i escultora.
“M’agrada jugar amb les composicions de les caixes despullades que es desmunten i que deambulen tot agafant un moviment”, ens explica la Maria.
La mostra es podrà veure fins la Setmana Santa i per després ja preparen dues exposicions, una dedicada als nens i una altra de fotografia, ja que l’Espai A47 està especialment dedicat a aquesta disciplina. Malgrat això la Carme ens assegura que qualsevol altra proposta artística hi pot encaixar. La Maria assenteix. “Exposar en una botiga és una manera d’interactuar amb un espai ja construït, fa de reclam i al mateix temps dóna a conèixer als artistes, ja que a Lleida no hi ha espais d’exposició.”
Si després d’aquest recorregut encara voleu descobrir més joies us podeu acostar a tres establiments més: - Immobiliària Habit-Art. c/ Roger de Llúria, 38. Actualment s'hi poden veure els dibuixos de David Cabestany.- Vitrina n.8 - Estanc. c/ Magdalena, 41. Hi trobem dibuixos de Lorenzo Plana.- Forn del Carme. c/ del Carme, 65. Per descobrir els quadres de Txus Montejano.
Tots ells formen part del projecte Remolins a Peu de Carrer que va néixer el passat mes d’octubre de la mà de la mateixa Maria i un grup d’artistes lleidatans amb disciplines molt diverses. “Amb Remolins pretenem estar oberts a artistes sense demanar-los currículum i volem que l’art circuli tot l’any”. Entre aquests artistes també hi ha l’Àxel, el jove mag que mentre parlàvem ens ha fet desaparèixer unes monedes davant els nostres ulls. Increïble! “La màgia és art i m’agrada perquè sorprèn i desperta la fascinació de l’espectador al moment. He fet poques funcions però m’encantaria fer-ne més”, assegura l’Àxel.
Així doncs, amb aquest repertori de locals cal estar alerta ja que no saps mai que s’hi pot trobar a l’interior. Deixa't sorprendre!
Tits and Tats Lleida Tattoo Studioc/ Caldereries, 4 - Lleida
Espai A47.Rambla Aragó, 47 - Lleida
Remolins a Peu de Carrerhttps://www.facebook.com/remolins