Mat Collishaw

Foto: 

Cedida
'The End of Innocence' de Mat Collishaw es pot veure a la Fundació Sorigué de Lleida

5 exposicions imprescindibles a Ponent

Destaquem les millors exposicions d'aquest octubre a les comarques de Ponent
Montse Visa
,
16/10/2019
Arts
La tardor és època de nous inicis i el món de la cultura no n’és una excepció. Per això, museus i sales d’exposicions estrenen mostres de diferents disciplines que ens permeten endinsar-nos en el món de l’art, la fotografia, la història o fins i tot el futur. Us proposem cinc exposicions a les comarques de Ponent, la majoria gratuïtes, que no us podeu perdre.

1. Responent les preguntes del futur
El CaixaFòrum de Lleida ens apropa el futur a través de l’exposició 'Experiment any 2100'. Sota el guiatge de de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència-ficció, els assistents es llançaran a l’aventura d’explorar com pot ser el nostre futur. La mostra planteja dubtes com 'Què ens espera a la Terra del futur?', 'Quants serem?', 'Com viurem?' o 'De què viurem?'. A més, els caps de setmana ofereixen visites comentades amb un mediador que presenta els temes clau de l’exposició i convida a la reflexió i el diàleg entre els participants.
> Quan? Fins al 23 de febrer del 2020
> On? CaixaFòrum de Lleida
> Més informació
 

2. El Hollywood de les estrelles
L’exposició 'Prop de Hollywood' és un recull del llegat fotogràfic dels germans de Cervera Claudi i Frederic Gómez Grau. Una mostra de retrats personals que documenten els centenars de rodatges en els quals van intervenir. Aquests tenien lloc a Europa i comptaven amb estrelles internacionals que il·luminaven el paisatge cultural més aviat tenebrós de l’època com Ava Gardner, Charlton Heston, Sophia Loren o Rita Hayworth.
> Quan? Fins al 24 de novembre
> On? Farinera de Cervera
> Més informació
 

3. La fi de la innocència
Mat Collishaw exposa per primer cop a Catalunya de la mà de la Fundació Sorigué, que porta a Lleida la mostra ‘Mat Collishaw. The End of Innocence’, on l’artista britànic ens convida a reflexionar sobre la relació dels humans amb l’entorn natural i digital, emfatitzant aquelles situacions problemàtiques que condicionen l’actualitat i com s’hi enfronta la societat. Collishaw és una figura clau en una generació d’artistes contemporanis britànics. La seva extensa producció, que ha exposat per tot el món, comprèn fotografies, vídeos i instal·lacions en les quals combina diferents tècniques i recursos.
> Quan? Fins al 26 d’abril del 2020
> On? Fundació Sorigué
> Més informació
 

4. Arqueologia amb ulls de còmic
A través de la Joana, una estudiant d’arqueologia que marxa a excavar a la Draga, descobrirem la vida dels primers agricultors i ramaders d’aquest jaciment arqueològic d’una manera amena i divertida. 'La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis' exposa diversos objectes arqueològics, audiovisuals i una recreació virtual del jaciment a través del llenguatge del còmic, creat pel dibuixant gironí Quim Bou. Un extraordinari aparador dels resultats de pràcticament trenta anys d’exhaustives excavacions arqueològiques fetes en el poblat neolític de la Draga, un dels més importants de la Mediterrània.
> Quan? Fins al 27 d’octubre
> On? Museu de la Noguera
> Més informació
 

5. Com representar el món
El mapa, la representació cartogràfica de la superfície del globus terraqüi, a més d'un dels instruments que explica millor l’enteniment del món com a imatge, va ser una de les eines fonamentals en el procés de conquesta del món per part dels europeus. En l’era actual, els massmedia i el seu constant bombardeig d'imatges influencien, modifiquen i modelen la nostra percepció del món i, al mateix temps, la percepció que tenim sobre nosaltres mateixos conformant les nostres actituds, creences, valors i estil de vida. L’exposició ‘Apunts sobre la impossibilitat de la imatge al món’ reflexiona sobre el paper de la cartografia en aquesta era a partir de diàlegs entre diversos artistes.
> Quan? Fins a l’1 de desembre
> On? Sala Gòtica de l’Institut d’Estudis Ilerdencs
> Més informació

A

També et pot interessar