exposició, Mediterrani, CaixaForum, setembre, octubre, novembre, desembre, gener, febrer, març, Surtdecasa Ponent, 2017, 2016

Foto: 

Surtdecasa Ponent
'Sorres del Mediterrani', un dels àmbits més sorprenents

Què en saps del Mediterrani?

Pot visitar-la a Caixaforum Lleida fins al 5 de març de 2017
Cristina Mongay
,
08/11/2016
Arts
Caixaforum ens apropa a la capital de la Terra Ferma els secrets del Mediterrani. Des del passat 14 de setembre, ens permet descobrir les característiques principals del Mare Nostrum així com la seva història, les especies animals i vegetals que hi habiten i els seus reptes de futur. Aquesta és una mostra molt interactiva, per la qual cosa us recomanem que la gaudiu en companyia de la vostra família i amics. Abans, però, us en fem cinc cèntims!

‘Mediterrani’ significa ‘mar en mig de terres’, una denominació que resumeix molt bé el tarannà del mar que banya el nostre país. Al llarg dels segles, el Mediterrani ha connectat continents, països, civilitzacions, cultures i tradicions veïnes i diverses. Ha permès el desenvolupament de les seves societats, alimentant-les i dotant-les de l’oportunitat de transportar-se i relacionar-se entre elles mateixes. El mar, per tant, ha estat (i és) un gran element cohesionador que ens determina molt més del que pensem la nostra vida.L'exposició de Caixaforum Lleida us permetrà aproximar-vos com mai als seus secrets. Aquesta redescoberta us assegurem que serà d'allò més planera i entretinguda, apta per tota la família, ja que compta amb diverses instal·lacions que us permetran comparar des de la seva salinitat, la seva temperatura, la seva extensió, les diferents tipologies de sorres de les seves platges i la riquesa animal i vegetal que l'habita i que li dóna sentit.

Entre d'altres aspectes, podreu tastar el seu gust, així com el d'altres mars d'arreu del globus terraqui. No us perdeu tampoc la instal·lació que permet escoltar el so d'alguns dels seus mamífers, com ara les orques o el dofins.Si et ve de gust reconnectar amb la natura i amb la riquesa del fons marí, no et pots perdre aquesta mostra! Només coneixent millor allò que ens envolta serà possible que siguem més sensibles a la fragilitat el medi alhora que conscients dels reptes que tenim per endavant per cuidar-lo i mantenir-lo ben viu.

Més informació: 

A

També et pot interessar