Jornades Europees de Patrimoni, JEP, 2016, Ponent, Lleida, Guissona, Balaguer, Agramunt, Solsona, Cervera

Foto: 

Cedida
Podreu gaudir de tot tipus de visites als principals monuments patrimonials

Els 6 plans per gaudir al màxim de les Jornades Europees de Patrimoni a Ponent

Les Jornades Europees de Patrimoni es celebraran del 16 al 18 de setembre
Cristina Mongay
,
13/09/2016
Entorn
Amb l’arribada del setembre, retorna la normalitat a l’activitat cultural de Ponent. Els horaris dels museus i les sales de mostra es reajusten, moltes són les exposicions que obriran les seves portes en els propers dies i setmanes, i d’altres s’aniran programant en les agendes dels museus, institucions i centres privats. Tot i això, cal destacar que l’Equador d’aquest mes du amb ell les Jornades Europees de Patrimoni, una cita imprescindible per atansar-se i conèixer d’una manera poc habitual molts dels monuments i col•leccions de les nostres contrades. En seleccionem 6 de les més representatives i interessants!

1. Visita teatralitzada ‘Que parla de com se couen gallines en una olla’, a Balaguer

Tres veïnes de la Balaguer del segle XIV ens portaran a fer un recorregut per la ciutat de l’època i, amb elles, descobrirem què menjaven els balaguerins i les balaguerines, on cuinaven els àpats i quins efectes tenien aquests segons els aliments... desitjats o no. Aquesta proposta resulta una manera diferent de conèixer l'antiga capital del comtat d'Urgell, les seves costums i la seva gastronomia.

Quan? 16 de setembre, 21:30-23:00h
On? Museu de la Noguera
Més informació aquí2. Passejada per les sis parròquies històriques de Lleida

Entre les diverses activitats programades a la capital de Ponent durant aquests tres dies, destaca la següent passejada. Es tracta d’un recorregut comentat pel casc històric de Lleida, a través del qual es podrà conèixer l'evolució de la ciutat a partir dels sis temples parroquials que tingué la ciutat des de la conquesta als àrabs al segle XII: Santa Maria Magdalena, Sant Joan, Sant Llorenç, Sant Martí, Sant Andreu i Santa Maria.

Quan? 17 de setembre, 11:00-13:00h
On? Plaça Mossèn Cinto (punt de trobada)
Més informació aquí3. Descoberta de la Casa Sabater, a Cervera

Entre les activitats programades a la capital de la Segarra, val la pena cita la visita comentada que es realitzarà a l’antiga Casa Sabater de Cervera (actual residència de la Sagrada Família). Desprès d’aquests tindrà lloc un concert en directe, a càrrec de la soprano Carlota Miró i el pianista Marc Castellà.

Quan? 17 de setembre, 19:00-21:00h
On? Casa Sabater de Cervera
Més informació aquí4. Visita al patrimoni arqueològic ocult de Guissona

Tot i que al llarg del dissabte hi haurà portes obertes ala ciutat romana de Iesso i al Museu de Guissona, a partir del migdia es té previst realitzar una visita guiada a ambdós elements. Durant aquesta, podreu conèixer moltes curiositats que acostumen a restar ocultes als visitants. Per exemple, podreu esbrinar més detalls sobre la necròpolis paleocristiana i sobre l’edifici tardoantic ubicat a les antigues escoles de Guissona.

Quan? 17 de setembre, 12:00-14:00h
Lloc: Parc Arqueològic (punt de trobada)
Més informació aquí5. Descoberta dels secrets de l’Església d’Agramunt

La joia patrimonial per excel·lència d’Agramunt és l’església romànica de Santa Maria. A partir de les diverses visites guiades programades durant les Jornades Europees de Patrimoni, podreu conèixer moltes detalls d’aquest temple esculpit per l’escola de Lleida. La visita ens traslladarà a diverses èpoques del passat: el moment de la seva construcció, el moment de l’aixecament del campanar, quan s’incorporaren les retaules de les capelles del Roser i del Socors... i el secret més ben guardat del temple: el refugi antiaeri de la Guerra Civil.

Quan? 17 de setembre, 10:30-11:30h, 17:00-19:00h; 18 de setembre, 10:00-11:30h
On? Plaça de l’església6. Visita teatralitzada a Solsona

A Solsona, per la seva part, està programada una visita teatralitzada. En ella hi intervindran quatre actors que ens convidaran a viatjar als segles XVII-XVIII. Podreu visitar dos dels espais més emblemàtics de la capital del Solsonès, el Pou de gel i l'entrada gòtica del Palau Llobera.

Quan? 17 de setembre, 18:00h
On? Solsona
Més informació aquí

Més informació: 

Jornades Europees de Patrimoni
Del 16 al 18 de setembre de 2016

A

També et pot interessar