Pantà de Rialb

Foto: 

Segre Rialb
Joves fent piragüisme al Pantà de Rialb

Els 5 plans de l'estiu a Ponent

Us hem seleccionat algunes activitats imprescindibles per fer a l'aire lliure
Surtdecasa Ponent
,
08/07/2020
Entorn
Ens toca viure un estiu molt incert, ple de mesures i esdeveniments adaptats a la normativa sanitària. Però l'activitat cultural i turística no para, i tenim un munt de plans per gaudir i redescobrir el nostre territori. Des de museus i espais curiosos, autocines, cicles culturals a la fresca, rutes per fer amb tota la família o fer passar la calor remullant-nos en paratges naturals. A Surtdecasa us en proposem uns quants!

1. Fer esports aquàtics als embassaments de La Noguera
La comarca de La Noguera constitueix l'espai més gran d'aigües tranquil·les de Catalunya, amb els embassaments de Canelles i de Santa Anna al riu Noguera Ribagorçana, el pantà de Camarasa a la Noguera Pallaresa i els embassaments de Rialb i de Sant Llorenç de Montgai al Segre. Totes aquestes zones són llocs d'una gran bellesa, i tot els seus entorns permeten gaudir d’esports d’aventura, com el piragüisme, el ràfting, el barranquisme o la pesca. Una visita immillorable amb família o amics, per relaxar-se o cremar adrenalina.
> Més informació

 

  • imatge de control 1per12. Autocine a Tàrrega
Tàrrega ha mantingut les projeccions de pel·lícules a cel obert durant l’estiu, però han canviat l'escenari habitual, la plaça de les Nacions sense Estat, al Càmping Municipal. Tots els dimecres de juliol, els espectadors podran gaudir de les projeccions còmodament asseguts dins el seu vehicle particular. També Balaguer ofereix un cicle de cinema a la fresca tots els divendres de juliol i agost.


3. Refrescar-se en paratges naturals
Els mesos de juny, juliol i agost són durs a les terres de Ponent. El sol hi brilla amb molta força, les temperatures fan pujar graus i més graus tots els termòmetres i s’agraeix tota brisa d’aire fresc. Però, que no condeixi el pànic! No tenim platja, ni cales boniques, però tenim racons preciosos, enmig de la natura, que ens conviden a fer una fresca capbussada! Anima’t a mullar-te en ells!
> Més informació

 

Salt d'aigua a Golmés en un tram del Canal d'Urgell | Foto: Ara Lleida

4. Rutes pel Canal d'Urgell
Una de les rutes que, sense dubte, ha de fer en algun moment de la seva vida tot ponentí és resseguir el Canal d'Urgell en alguna de les seves séquies i deixar-se fluir com l'aigua. Hi ha diferents itineraris, caminant o en bici. Us proposem activar-vos, conèixer amb els vostres propis ulls l’entorn tan meravellós que ens envolta i que, habitualment, ens passa desapercebut. Pot ser un estiu ideal per redescobrir-lo i fer-ne diversos trams, alguns d'ells molt plans i fàcils, ideals per fer-los amb tota la família.
> Més informació


5. Cultura a la fresca
L'estiu és època de festivals i de molta activitat cultural. I tot i que enguany molts esdeveniments s'han vist suspesos, molts s'han adaptat a la normativa per poder garantir les mesures sanitàries necessàries. Són molts els pobles de Ponent que ofereixen cicles culturals per gaudir a la fresca, com el Música i Tapes a Balaguer dels dimarts o el cicle de Monòlegs també a Balaguer els dimecres, el Públic! a Tàrrega, el Singul-Art a Alpicat o el Festival Marges a Corbins.
 

A

També et pot interessar