La Ràpita Turisme

Foto: 

La Ràpita Turisme

Les 10 maneres de viatjar lluny sense moure't de La Ràpita

Platges, esports nàutics, observació d'ocells, gastronomia i paisatges de molts contrastos
Surtdecasa Ebre
,
01/07/2020
Entorn
Les condicions sanitàries provocades per la pandèmia mundial del coronavirus ens fan impossible viatjar aquell país llunyà que ens havíem proposat descobrir. Què us semblaria una destinació poc massificada, amb platges extenses, natura exhuberant, bona gastronomia i activitats per compartir grans moments en família? Potser el delta de l’Ebre és el lloc que millor encaixa en aquesta descripció, i la Ràpita és allà on es poden viure totes les emocions que amaga aquest paradís de quilòmetre zero. La badia dels Alfacs és un petit mar d’aigües calmades i poc profundes. Sumat al clima suau i temperat del que gaudeix durant tot l’any, es converteix en un lloc perfecte per visitar-lo. Us donem 10 raons per anar-hi!

1. Una de les zones humides més importants d'Europa
El delta de l’Ebre és una de les principals zones humides de la Mediterrània Occidental. Una plana de més de 320 quilòmetres quadrats amb una gran diversitat de paisatges i una riquesa natural única. Al Delta es combinen paratges tant especials com els immensos camps d’arròs, ara de color verd, amb llacunes de canyissars i platges que es perden a l’horitzó. Sense oblidar-nos de la piscina natural més gran de Catalunya: la badia dels Alfacs.
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1

Caiacs a la Badia dels Alfacs I Foto: Turisme La Ràpita
2. Ornitòlegs per un dia
Tots els ornitòlegs coneixen el delta de l’Ebre perquè és que és l’hàbitat de més de 330 espècies d’ocells que representen el 60% de les espècies d’Europa. Per sort, el Parc Natural disposa de multitud de miradors amb recursos didàctics que faran que els nens  i nenes gaudeixin de la natura mentre juguen a trobar les aus més emblemàtiques del delta.
> Més informació

 

Museu del Mar I Foto: Turisme La Ràpita
3. Platges segures 
On segur mai faltarà espai per posar el para-sol aquest estiu és a les platges del delta de l’Ebre. La barra del Trabucador, tot i que encara es recupera dels efectes del Glòria, ofereix el doble de platja pel preu d’una. Al tractar-se d’una barra de sorra que separa el mediterrani de la badia dels Alfacs, podeu optar per les aigües obertes de la mar de fora, o per la poca profunditat i la quietud de la mar de dins. Unes aigües de les que també en podreu gaudir a les platges urbanes de la Ràpita, reconegudes amb la bandera blava. Us recomanem la platja del Garbí i platja de les Delícies! Si viatgeu amb nens, aquestes són les platges ideals.
> Més informació

4. Sensació de llibertat
Ja se sap que el mar és sinònim de llibertat. A la badia dels Alfacs es pot experimentar aquesta sensació sense necessitat de tenir els galons de capità. Les empreses nàutiques de la Ràpita ofereixen la possibilitat de surcar les onades amb bots de vela o de motor, de remar en una taula de paddlesurf o en un caic o, literalment, de volar amb una cometa de kitesurf.
> Més informació

 

5. Peixet directe de la llotja
 Has menjat mai damunt del mar? A la badia dels Alfacs és possible fer-ho damunt d’una musclera i degustar aquest mol·lusc que enguany és d’una qualitat excepcional. I encara ho pots millorar si els acompanyes amb unes ostres del delta i una copa de cava. No t’oblidis tampoc de tastar la cuina marinera de la Ràpita, famosa pel seu producte fresc, directe de la llotja.
> Més informació

6. Una mica de muntanya?
A la Ràpita també podràs gaudir de la muntanya, ja que es troba al peus de la majestuosa serra del Montsià. Pujar al cim de la Foradada és poc exigent físiscament i a canvi ofereix una gran recompensa: una vista inigualable de tota la plana deltaica. També podeu aprofitar per apropar-vos als Ports o a la Terra Alta i descobrir com en menys de 30 quilòmetres podreu gaudir de paisatges de mar i de muntanya.
> Més informació

7. Saps què és perxar?
Després de tants dies tancats a casa la canalla es mereix gastar tota l’energia que s’han guardat. A la Ràpita podreu fer sortides amb bicicleta, perxar amb les tradicionals barques del Delta i fins i tot pescar amb les mans. No hi ha excusa per no xalar!
> Més informació

 

Muscleres I Foto: Turisme La Ràpita
8. Un lloc encara verge
A Delta no hi ha aglomeracions, ni caravanes de cotxes ni estrés. És una destinació que aposta pel turisme familiar i de qualitat, que fuig de la massificació d’altres localitats de costa.
> Més informació

 


9. Navegar a vela
 La Ràpita et dona l’oportunitat de compartir experiències que mai havies fet abans i que quedaran en el calaix dels bons moments de la teva família. Com ara aprendre a navegar a vela amb la teva parella o amb els teus fills, o a pescar a la Pantena, un estil de pesca tradicional que es practica a la bassa de l’Encanyissada i que data del segle XII.
> Més informació

10. Allotjaments segurs i agradables
Els allotjaments, restaurants i comerços de la Ràpita s’han adaptat a les noves condicions de seguretat i ja estan llestos per rebre visitants. El caràcter rapitenc és calorós i acollidor, de seguida et farà sentir com a casa. La Ràpita és el destí ideal per conèixer el Delta i alhora gaudir de la comoditat d’accedir a tot tipus de serveis.
> Més informació

 

Més informació: 

A

També et pot interessar