Globus

Foto: 

Marc Vila
Un globus sobrevolant Igualada amb Montserrat al fons

Els 5 plans de l'estiu al Centre de Catalunya

Us hem seleccionat algunes activitats imprescindibles per fer a l'aire lliure
Surtdecasa Centre
,
09/07/2020
Entorn
En un estiu tan incert com aquest que ens espera, és un bon moment per redescobrir el nostre territori i més que mai, fer un turisme de proximitat. A Surtdecasa us hem seleccionat algunes propostes per gaudir-lo al màxim, des de volar en globus, tornar a gaudir de la cultura adaptada a la normativa sanitària, gaudir d'experiències enoturístiques o fer activitats amb tota la família.

1. Volar en globus
No és casualitat que a la Conca d'Òdena s'hi organitzi cada any l'European Balloon Festival, la concentració internacional de globus aerostàtics més important del sud d'Europa. Aquí s'hi troba l'empresa de fabricació Ultramagic i les empreses de vol en globus, Kon-Tiki, Camins de Vent i Anoia Balloons. Les condicions per volar al Centre de Catalunya són immillorables i fer-ho contemplant les muntanyes de Montserrat, els mars de vinyes del Bages o els paisatges rurals de l'Alta Anoia, ho converteixen en una gran experiència.

 

  • imatge de control 1per1


2. Experiències enoturístiques al Bages
Visites guiades als cellers, experiències enogastronòmiques a diversos restaurants de la comarca, tasts de vins de la DO Pla de Bages, activitats culturals i/o patrimonials, com descobrir les tines a peu de vinya de la Vall del Flequer. Aquestes només són algunes de les experiències de les moltes que proposen l'empresa Bagesterradevins, a través del seu portal, dedicada a la difusió, promoció i comercialització del turisme enològic a la comarca del Bages.
> Més informació

3. Festivals musicals
L'estiu és època de festivals i de molta activitat cultural. I tot i que, enguany molts esdeveniments s'han vist suspesos, molts s'han adaptat a la normativa per poder garantir les mesures sanitàries necessàries. És el cas, del Sons del Camí a Manresa, el Festival Anòlia a Igualada o el cicle Música als patis a Olesa de Montserrat. I també, podrem gaudir de dos festivals de nova creació, el Vibra Festival a Manresa i el Sutura a Avinyó.

4. Experiències familiars a Món Sant Benet
A partir del 17 de juliol, Món Sant Benet torna a obrir les portes amb un munt de propostes per a tots els gustos. Des d’activitats relacionades amb la gastronomia i el paisatge, experiències que entrellacen la història i el misteri al Monestir, o propostes lúdiques per gaudir de l’entorn natural amb la família, com activitats de descoberta al riu Llobregat, passar una tarda d'estiu a l'hort amb joc de pistes o tallers de cuina familiars d’acord amb les línies marcades per la Fundació Alícia. Una bona opció per passar una estona en família, divertir-se, tot gaudint de l'entorn únic de Món Sant Benet.
> Més informació

 


5. Gaudir del patrimoni de Cardona amb tota la família
Cardona ofereix al públic familiar propostes molt interessants per conèixer el seu ric patrimoni. Visites teatralitzades per conèixer la Muntanya de Sal, acompanyats d’un extravagant científic que vol resoldre un antic enigma; reescriure la llegenda més famosa del Castell tot descobrint-ne els secrets; o activitats d'orientació com 'El Joc dels Tresors de Cardona' i el 'Joc de les Fonts'.
> Més informació
 

A

També et pot interessar