Cristina Mongay
,
23/08/2016
Espectacles

La bruixa humanitzada i altres protagonistes de l’Aquelarre de Cervera

La màgia, la música i el foc tornaran a omplir els carrers de la capital de la Segarra
Aquelarre, 2016, Cervera, Segarra, màgia, bruixes, tradició, música, foc, petards, concerts, aire lliure, places, carrer, popular, pagà, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, espectacle

Foto: 

Cedida
L'Aquelarre de Cervera de l'edició passada
Els dies 26, 27 i 28 d’agost Cervera rememorarà l’esperit del Carreró de les Bruixes d’origen medieval.

Et fem cinc cèntims de la programació

Com és ja una tradició, l’Aquelarre d’aquest estiu comptarà amb espectacles de tot tipus on el foc i la música seran els grans eixos conductors. Ja serà així el divendres 26 d’agost, quan tindrà a lloc la trobada del bestiari, el concert de la Terrasseta de Preixens i es realitzarà, més enllà de la mitja nit, el correfoc a càrrec dels Diables de Cervera Carranquers.

El dissabte, des de la tarda i fins ben entrada la matinada, serà el gran dia de l’Aquelarre. A partir de les 17h arribarà el torn de la cercavila infantil, coneguda com l’Aquelarret. En ella els més petits i petites podran gaudir (amb seguretat) de l’encís del foc i, a més a més, podran refrescar-se amb l’escumada que els esperarà al finalitzar el recorregut.

A les 23h es té previst de realitzar l’Encesa de la Universitat i, a partir de llavors, s’iniciaran els concerts i els cercaviles en diverses places i racons del municipi (Plaça Major, Plaça Pius XII, Plaça Portalet, Plaça de Santa Anna i Espai Muralla). Entre els grups més destacats d’aquesta jornada cal destacar a La Salseta del Poble Sec, Strombers i Kaotiko.

Si hi ha un acte del dissabte que no us podeu perdre és la Cercavila. Aquesta comença a les 23h en punt i, un cap arribat cada correfoc a Cal Racó, l’espectacle es repartirà en tres actes. El segon consisteix en la Invocació i l’Aparició del Mascle Cabró, amb el corresponent Ball de Diables. Aquest tindrà lloc a partir de les 2 del matí a la Plaça Sant Pius XII, i continuarà a les 4 amb l’Escorreguda d’aquest personatge tant particular, el Ball de la Polla, el Ball dels Diables i el Foqueral. L’espectacle d’aquesta edició estarà dirigit per l’Albert Parra, membre de la companyia Alea Teatre, i s’inspira en els diferents tipus de bruixes i màgies.

Activitats paral·leles que no heu d’oblidar

Durant tot el dissabte i el diumenge, també podreu visitar la Fira del Gran Boc, ubicada a l’edifici de la Universitat. Aquesta està oberta al públic durant la tarda i la nit. Es tracta d’una fira esotèrica i alternativa i compta amb el punt d’informació i la botiga de la festa, un bar i les diverses parades de productes naturals, artesans i tèxtils. Un dels patis interiors del recinte universitari acollirà als professionals esotèrics (tarots, quiromància i teràpies alternatives). També comptarà amb un espai per a les conferències, els tallers i s’hi realitzaran espectacles de petit format, rituals i animació. Entre ells, cal destacar el ‘Ritual de crida d’energies’, que es realitzarà el dissabte a les 17h i donarà lloc a l’obertura de la fira.

Per altra banda, els nens i nenes, més enllà de la cercavila de l’Aquelarret, podran gaudir de tot tipus de tallers de bruixes i bruixots, de xanques, de tabals i titelles, els assaigs de foc de la colla infantil i juvenil dels diables i la colla infantil de percussió.

Qui serà el gran protagonista d’enguany?

Cada edició de l’Aquelarre compta amb un tret diferencial, amb un personatge que pren el protagonisme de les jornades d’una manera especial i innegable. En aquesta XXXIX edició serà el torn de la bruixa humanitzada.

Parra ha volgut retornar el poder a les bruixes i la seva màgia en la construcció del mal. L’espectacle que ha coordinat en atansarà al món de la bruixa des d’una òptica humanitzada, on els diferents tipus de bruixes (blanques, vermelles, verdes, etc.) es presentaran en el seu hàbitat, amb les seves màgies, amb les seves debilitats, els seus desitjos inconfessables. La confrontació entre aquestes bruixes provocarà, en el segon acte de l’Aquelarre, l’aparició del Mascle Cabró, que apareixerà acompanyat d’una gran estructura en forma de bèstia. De fet, tot l’espectacle es planteja amb elements de grans dimensions.

Alguns consells clau per gaudir-lo

És important que, per gaudir al 100% de l’Aquelarre, ho feu ben preparats per l’ocasió. I, donat que són molts espectacles a veure i on participar, heu de tenir present de dur un bon calçat per caminar durant les llargues jornades. Us recomanem que sigui esportiu, còmode, i que no llisqui! Oblideu-vos de les xancletes i les sandàlies ja que, a banda d’alguna que d’altra trepitjada, podríeu patinar, fer-vos una torta o endur a casa una petita cremada.

Les nostres recomanacions també s’estenen al vostre vestuari. Tant si teniu pensat participar als correfocs, com si els voleu veure amb una distància prudencial, hauríeu de dur roba de cotó i, en tot cas, portar alguna gorra o mocador de cotó. Òbviament, si us animeu a participar als espectacles de foc això ho heu de respectar al màxim, cobrint-vos sobretot el coll, el cap i les mans.

Davant de l’espectacular Aquelarre sereu molts els qui fareu fotografies per immortalitzar cadascuna de les experiències viscudes (que esperem que compartiu a Instagram amb la nostra etiqueta #surtdecasaponent!). Però, precaució! Estigueu molt atents a les indicacions de la organització i diables! No sigui que per voler fer una bona fotografia prengueu mal o topeu amb els diables!

Per la resta, només ens queda encoratjar-vos a viure aquest nou Aquelarre, una experiència màgica i divertida que us posarà, a petits i a grans, la carn de gallina.

Més informació: 

Aquelarre de Cervera
26, 27 i 28 d'agost

També et pot interessar