Jump to navigation
I és que un festival que busca intimitat, s’havia de fer en un lloc íntim. I què hi ha més íntim que la pròpia casa? Per això, Cua d’Estiu obre les portes de quatre cases pairals de Fondarella per fer-hi representacions teatrals i concerts. Cal Combelles, Cal Viuda, Cal Ros i Cal Reñé són els escenaris privilegiats d’una programació musical i teatral que omple de cultura els vespres de tots els divendres i dissabtes de setembre.
El festival, que començava com una aventura, de la mà de la productora musical La Gata Roja i de la companyia Teatre de Butxaca, arriba ara a la seva tercera edició i ho fa ampliant espais d’actuació i obrint al públic el jardí de Cal Combelles, un espai on relaxar-se després dels espectacles. En total, una dotzena de representacions teatrals o musicals, totes de petit format, amb un aforament d’unes 150 persones.
En aquesta edició, el festival arriba amb un marcat accent femení: totes els espectacles teatrals tenen personatges femenins com a protagonistes. Tant és així, que la inauguració del certamen també porta nom de dona: l’actriu catalana Mercè Aránega encenta el festival el divendres 5 de setembre amb Paraula de dona, el testimoni de dues dones importants de la literatura catalana, la Víctor Català i la Maria Aurèlia Campany, de la veu i la interpretació de l’actriu catalana.
En teatre, també hi haurà l’estrena de l’espectacle de Teatre de Butxaca, Memòria, amb text de Manuel Molins i música d’abans i de després de la guerra. La Cia. Crisi Perpètua presentarà Femení Plural, amb text de Fina Morella, i Asdorus-teatre porta a Fondarella Joc de Dames, un divertit i càustic text de Jean-Claude Danaud. Aixímateix, la productora musical i impulsora del Cua d’Estiu, La Gata Roja, oferirà una prèvia del seu nou espectacle La maleta de la cupletista, una falsa biografia sobre la cupletista de la Fuliola, Ramoncita Rovira.
El festival no s’oblida dels espectacles per a tots els públics i ha programat dos muntatges ideals per al públic familiar. Un viatge de contes, de la companyia Campi Qui Pugui, una proposta on el públic té la missió de trobar el llibre màgic que guarda tots els contes del món i portar-lo a un lloc segur. També és per a tots els públics el muntatge Traps, de la companyia targarina Efímer, tres dragons fets de drap que recorden els ninots de la infància amb els quals el públic pot jugar.
En l’àmbit musical, el Cua d’Estiu ha programat concerts de caire intimista amb músics de la zona. Música de proximitat que arriba de la mà del cantautor Fustegueres, el pop íntim de Wednesday Lips, la música d’arrel amb la veu d’Heura Gaya i l’acordió de Blai Casals i el pianista i compositor de Castellserà, David Pradas, que portarà a Fondarella una prèvia del seu nou disc Insectum, la segona nit del festival, el dissabte 6 de setembre.
Com cada any, tots els espectacles són gratuïts i el públic assistent hi pot fer una aportació voluntària.
Podeu consultar el programa complet i les sinopsis dels espectacles a Festival Cua d'Estiu