FiraTàrrega

Foto: 

Martí E. Berenguer

A peu per l'altra FiraTàrrega

Ciència, assajos i artesania, els altres tres ingredients de l'èxit de FiraTàrrega
Cristina Mongay
,
03/09/2018
Espectacles
FiraTàrrega és carrer, espectacles a l’aire lliure i ‘a porta tancada’, és teatre, dansa, música, performance, circ, tallers, participació, diversió, família, amics, sorpreses, i un llarg etcètera més. També és ciència, assaig i artesania. Que de què us estem parlant? Seguiu llegint i ho esbrinareu!

La majoria dels que llegireu aquest article viviu de dues maneres l’esperit de FiraTàrrega. N’hi ha que us planteu a Tàrrega el primer cap de setmana de setembre i voleu que us sorprenguin, per tant, us deixeu anar, guiats pels instints, la música i el color; n’hi ha, en canvi, que ‘veniu amb els deures fets’, sabeu què trobareu, a quina hora i on es fan els espectacles que us interessen i, fins i tot, ja teniu les entrades comprades. Però, més enllà de la cinquantena d’espectacles programats, FiraTàrrega és molt més del que sembla, abans, durant i després.

El Mercat Urbà - La Fassina
El Mercat Urbà acompanya l’activitat de FiraTàrrega al llarg de tota l’edició. Se situa al costat de l’estació d’autobusos de Tàrrega, just a sota de la Plaça de les Nacions Sense Estat. En ell hi trobareu productes de proximitat de tota manera, així com artesanies on el gran valor afegit és la cura, el detallisme i l’originalitat. Des de parades tèxtils, bijuteria, decoració, complements, a foodtrucks!La ciència i FiraTàrrega
Beepath és el nom del projecte de ciència ciutadana  que arrenca amb l’edició d’enguany de FiraTàrrega. Es tracta d’una iniciativa desenvolupada per OpenSystems de la Universitat de Barcelona,  Dribia Data Research i Eduscopi.

El seu objectiu és molt clar: analitzar la mobilitat dels visitants de la Fira a través de la seva participació directa, voluntària i conscient. Per això, s’escolliran vint persones de manera aleatòria que compartiran, amb els seus dispositius mòbils, la seva mobilitat al llarg de les jornades. Aquesta informació podrà visualitzar-se i seguir-se a temps real a través d’un mapa de la capital de l’Urgell disponible al web de FiraTàrrega. El mapa i els resultats de l'experiència es podran visualitzar en el mateix.

Es tracta, per tant, d’experiment que evidenciarà millor la recepció del programa d’activitats d’aquesta cita cultural, i també ajudarà a comprendre les tendències de consum cultural.La Fira entre bambolines: Suport a la Creació
A través del programa Suport a la Creació, FiraTàrrega té la voluntat de dinamitzar i acompanyar els processos de creació artística que tinguin un ingredient clar de recerca i d'innovació en l'àmbit de les arts de carrer i la no-convencionalitat escènica. Anualment es fa una selecció de projectes i s'acorda un pla de residències que integra el corpus de coproduccions de FiraTàrrega. L'estructura logística, tècnica i promocional de l'organització es posa al servei dels creadors, que fan una estada de treball a Tàrrega per donar forma i recorregut als seus espectacles i que es visualitza a través d'un programa d'assajos oberts a la ciutadania. Aquests va tenir lloc entre el maig i l’agost passats, i són ben bé una taula d’assajos per les representacions incloses en el programa oficial de FiraTàrrega 2018.

Les companyies i espectacles que han gaudit enguany del Suport a la Creació són: Antonio Zúñiga i Melina Pereyra (’Projecte d’escriptura dramatúrgica’), Becki Parker & Vero Cendoya (‘Hunting for the unicorn’), D’Jade (‘Ohtli’), Diana Coca (‘Corporeïtats al límit’), Emilia Gargot (‘ZH o 36 milions d’anys a 120 km/h’), Hui Basa (‘Tza Tzpar’ – L’espera), Joan Català (‘5.102 M/S’), Joan Rieradevall & Albert Gusi (‘Arc Residual’), John Fisherman (‘#Moneyforfree’), Les Impuxibles (‘Painball’), Mumusic Circus (‘Flou Papagayo’) i Silere (‘Proyecto X’).

Més informació: 

A

També et pot interessar