LaTemporada

Foto: 

Cedida

La música i el teatre continuen fent bategar amb contundència la cultura a Lleida

Durant els mesos de maig i juny, LaTemporada cultural de la capital de Ponent brollarà ritme i sensibilitat de la mà de 18 propostes
Cristina Mongay
,
08/05/2019
Espectacles
Si bé fa uns mesos anticipàvem algunes de les propostes familiars més interessants de LaTemporada de Lleida d’enguany, ara ho fem del fructífer programa d’activitats organitzades arreu del calendari dels mesos de maig i juny. La música, juntament amb el teatre, serà la gran protagonista dels escenaris municipals lleidatans, i aproparà als curiosos públics veus de qualitat de dins i fora de casa nostra.

1. Comèdia musical ‘La família Addams’
Des de Broadway arriba a l’escenari del Teatre de la Llotja ‘La família Addams’, un divertit musical que retorna a l’esplendor dels focus a la popular, televisiva i terrorífica saga. L’amor serà el motiu pel qual els Addams hauran d’enfrontar-se a l’inevitable: als canvis nascuts arran el pas del temps. Tot plegat, en una vetllada que compartiran vius, morts, i una família normal d’Ohio. Un espectacle per passar-ho bé acompanyat de la família!

> Quan? Del 9 al 12 de maig
> On? Teatre de la Llotja

2. Concert ‘Tempo rubato’, de Mayte Martín
La cantautora barcelonina de flamenc Mayte Martín va treure a la llum, el passat 2018, ‘Tempo rubato’, el seu darrer i més personal àlbum. Amb la primavera el presentarà amb la força que la caracteritza a l’escenari de l’Auditori Municipal Enric Granados. Es tracta d’un disc elegant ple de sentiment que conté deu balades i un tango, i que s’interpreta juntament amb una guitarra i el Quartet Quitxote de corda.

> Quan? Dijous 16 de maig, 20:30h
> On? Auditori Municipal Enric Granados3. Concert ‘Els viatges de la música. Mar Barroco’
En el marc del Cicle de Música de Cambra de l’Auditori, a finals de maig es proposa ‘Els viatges de la música. Marc Barroco’, un flashback en la història de la música tradicional del segle XVI. Anirà de la mà de Rafael Bonavita i Leopoldo Novoa, dos músics especialistes a interpretar aquestes peces tan carregades de passat arreu dels escenaris del món. La fusió de la sonoritat barroca i l’actual amb un únic objectiu: gaudir plenament de la força de la música.

> Quan? Dijous 30 de maig, 20:30h
> On? Auditori Municipal Enric Granados4. Concert ‘Music&Dreams’
En el marc del Cicle Coral Antoni Pujol, el Cor de gospel, jazz i música moderna Veus.kat atansa als públics lleidatans un repertori basat en els grans musicals de tots els temps. Així, sobre l’escenari de l’Auditori interpretaran diverses bandes sonores de pel·lícules la importància de les quals no ha esborrat el pas del temps. Ho faran amb l’estil propi que els caracteritza, i en llengua catalana.

> Quan? Diumenge 9 de juny, 19h
> On? Auditori Municipal Enric Granados5. Concert ‘Des del fons del Cor’
El Cor de Cambra de l’Auditori lleidatà convida al director Lluís Vilamajó per presentar un sentit programa musical nascut des de la sensibilitat. Aixopluga des del romàntics alemanys al gospel, passant per temes basats en texts dels poetes Federico Garcia Lorca i Màrius Torres. Tot plegat, amb el piano de Jordi Castellà i el rapsode de Txe Arana.
Aquest concert també s’emmarca dins del Cicle Coral Antoni Pujol.

> Quan? Diumenge 16 de juny, 19h
> On? Auditori Municipal Enric Granados            6. Concert de Dmytro Choni
I com a punt i final de la nostra selecció, situem l’actuació de l’ucraïnès Dmytro Choni, el guanyador del Segon Premi en el 23è Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes del 2018. El jove pianista, de llarga trajectòria internacional, interpretarà un concert centrat en el piano romàntic i post romànic a Europa i Rússia, una delícia pels oïdes més exigents.

> Quan? Dijous 27 de juny, 20h
> On? Auditori Municipal Enric Granados

Més informació: 

A

També et pot interessar