LaTemporada

Foto: 

Cedida

La cultura es viu en família a Lleida gràcies a LaTemporada

Els contes, la música, el teatre i la dansa adreçada al públic familiar, presents més que mai a la programació de LaTemporada de Lleida
Cristina Mongay
,
13/02/2019
Família
La cultura és una expressió polièdrica que reflexa les preocupacions i els desitjos de la seva societat. Lluny del que algunes esferes poden pensar equivocadament, no existeix una ‘alta’ i ‘baixa’ cultura, ni només s’adreça a un sector de la població, sinó que és ben bé –i aquí té el seu sentit real– una necessitat que té el poder de commoure a petits i grans d’arreu sense filtre i sense previ avís. Viure-la, doncs, en família, amb l’acompanyament dels pares i mares, dels padrins, padrines o amistats, pot convertir-se en una experiència definitiva i copsa’l pels infants. Per aquest motiu, LaTemporada de Lleida ofereix aquest 2019 un ampli ventall d’espectacles ideats per viure’ls i compartir-los en família. Te’ls expliquem!

1. Conte musical 'Hansel i Gretel'
La Companyia Kiddy Musics oferirà al públic ponentí una versió atípica del tradicional conte dels germans Grimm ‘Hansel i Gretel’. Divertida i original, aquesta representació s’adreça a infants a partir de 3 anys i comptarà amb petits fragments musicals de l’òpera d’Engelbert Humperdink.

On? Auditori Municipal Enric Granados de Lleida
Quan? Dissabte 9 de març, 18:30h2. Teatre 'Adéu, Peter Pan'
La companyia teatral de Corbins Festuc Teatre proposa una història dolça i entretinguda que gira al voltant de les relacions compartides entre néts i padrins. S'explica la història de la Maria, a qui l'hi encanten els contes i les aventures que l'hi explica el seu padrí, amb qui passa les tardes jugant a ser Peter Pan. Un espectacle de titelles, actors i actrius que cerca la complicitat i la rialla de tota la família.

On? Teatre de l’Escorxador
Quan? Dissabte 16 de març, 18h3. Concert 'So de Lluna'
Petit Taller de Cançons (PeTaCa) presenta el seu primer disc ‘Dona la Nota’, un àlbum que recull temes clàssics i d’altres de nous que parlen de valors que cal mantenir vius com la solidaritat, la diversitat, la convivència i l’amor.

On? Auditori Municipal Enric Granados de Lleida
Quan? Dissabte 16 de març, 18:30h4. Dansa 'Quadres d'una exposició'
T’imagines fer una visita guiada a un museu sense moure’t del pati de butaques? Això és possible gràcies a ‘Quadres d’una exposició’. El Centre de Dansa de Catalunya puja a l’escenari del Teatre de la Llotja per escenificar una suite de quinze peces musicals compostes per Mússorgski en tribut a Viktor Hartmann. Bellesa escènica i rítmica que juga amb les noves tecnologies i amb l’estètica actual.

On? Teatre de la Llotja
Quan? Diumenge 24 de març, 19h5. Concert 'Fora de sèrie'
Endinsa’t al món de les sintonies de la televisió de la mà de ‘Fora de sèrie’, un projecte musical del grup LleidArt Ensemble que té l’objectiu d’apropar la música de cambra a tots els públics. De la mà d’una família de músics asseguda davant de la televisió al menjar de casa, el públic podrà reviure els temes més sonats de la petita pantalla, com Bola de Drac, Arale, Joc de Trons o Els Simpson.

On? Auditori Municipal Enric Granados de Lleida
Quan? Dissabte 30 de març, 19h6. Concerto a tempo d’umore
L’Orquestra de Cambra de l’Empordà pujarà a l’escenari del Teatre de la Llotja amb un espectacle únic que combina el gest, el sentit de l’humor i la música! El desenvoluparà gràcies a dotze músics i un director d’orquestra, que interpretaran una selecció de peces molt conegudes de música clàssica –com ara Les Quatre Estacions de Vivaldi o la 9a Simfonia de Beethoven– tot i el desordre i la indisciplina que es viurà a escena.

On? Teatre de la Llotja
Quan? Diumenge 14 d’abril, 19hLa programació de LaTemporada de Lleida continuarà durant la primavera amb la 30a edició de la Fira de Titelles de Lleida, una cita imprescindible per gaudir en família en els carrers i places de Lleida que esdevé l’espai idoni de trobada i diàleg entre companyies, programadors, productors i públic.

Més informació: 

A

També et pot interessar