Marc Márquez

Foto: 

Cedida
L'espai 'I'm 93' al Museu Comarcal de Cervera

6 espais curiosos de Ponent per visitar amb família

Destaquem alguns museus i d'altres llocs curiosos de les terres ponentines
Montse Visa
,
06/02/2020
Família
Les terres de Ponent també són territori de cultura. Els seus municipis amaguen museus i espais curiosos que revelen talents locals, tradicions i empremtes del passat. Aquí teniu algunes idees perquè us aventureu a descobrir el patrimoni que tenim a tocar. A més, són propostes ideals per visitar amb família.

1. La moda en paper
El Concurs de Vestits de Paper desperta la imaginació i enginy dels dissenyadors que donen forma a les seves creacions amb només materials provinents del paper. Aquest certamen, que se celebra a Mollerussa des del 1964, ha donat lloc al Museu de Vestits de Paper. Un espai on es poden veure una vuitantena dels dissenys més destacats dels últims anys, a més de fer un recorregut per la història del concurs i aprendre, entre d'altres, com es fa un vestit de paper.
> Més informació
 

2. Art Rupestre a Ponent
La comarca de Les Garrigues amaga El Cogul, un dels conjunts d'art rupestre més ben conservats de Catalunya. Ubicat en una cavitat que representa evidència d'ocupació humana durant cinc mil·lennis, a la Roca dels Moros hi trobem la petjada dels caçadors-recol·lectors i els grups neolítics a través de pintures rupestres i gravats mil·lenaris. El Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de la Roca dels Moros ens permet admirar aquestes representacions que formen part de la llista de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1998.
> Més informació
 

3. El 93
Una xifra que evoca emocions i un nom: Marc Márquez. Sota el títol 'I'm 93' el Museu Comarcal de Cervera dedica una exposició al pilot local i al seu germà Àlex. Es tracta d'una mostra molt visual que repassa les seves carreres i èxits aconseguits fins al moment en el món del motor i que compta amb diversos objectes originals. Els més preuats, les dues motos Honda amb què Marc Márquez va aixecar els títols de campió del món i els trofeus guanyats en totes les categories.
> Més informació
 

4. Allà on resten els gegants
Si les festes locals no són suficients per gaudir dels gegants i capgrossos, la Casa dels Gegants de Lleida alberga la comparsa de gegants municipals quan aquests no surten al carrer. Allà esperen els capgrossos, els cavallets i altres elements festius, a més d'un espai dedicat a Lo Marraco, un animal totèmic que s'ha convertit en emblema de les celebracions lleidatanes. Ubicada a l'Antic Casal de Joventut Republicana, la visita a la col·lecció és gratuïta.
> Més informació
 

5. Dolça tradició
Agramunt és sinònim de torrons. Un plaer que ja no es reserva només per a les dates de Nadal en aquesta població de l'Urgell. Per conèixer-ne els orígens es pot visitar el Museu del Torró i la Xocolata. Un espai creat per Torrons Vicens que esdevé un viatge en el temps per les etapes que ha travessat aquest municipi marcat per aquest dolç. També es mostren els mètodes tradicionals que utilitzava la família Vicens quan va començar a fabricar torrons, sobre l'any 1933.
> Més informació
 

6. Un passat romà
Iesso és el nom d'una antiga ciutat romana que reposava on avui hi ha Guissona, a la Segarra. Aquest jaciment és avui un Parc Arqueològic obert al públic que permet ser testimoni de la forma de vida dels romans fa més de dos mil anys. Al seu costat, el Museu Eduard Camps preserva objectes arqueològics que s'han anat recuperant al llarg dels anys i que donen les claus per entendre la realitat de l'antiga ciutat. L'espai ofereix visites guiades. A més, actualment i fins al mes d'abril, també acull l'exposició 'Jocs i Joguines a l'Antiguitat'.
> Més informació

A

També et pot interessar