Obagues

Foto: 

Territoris.cat

Granja-escola i EcoCentre Les Obagues, estades d'estiu per retornar als origens

Les estades de la Granja-escola i EcoCentre Les Obagues aposten pel contacte amb la natura i la riquesa del món rural
Josep Anton Pérez
,
12/06/2018
Família
L'estiu sol ser l'època en què les famílies intenten buscar noves experiències per als seus fills, d'una banda per trencar amb la quotidianitat del que ha sigut el curs escolar i per altra l'etern inconvenient de la conciliació dels calendaris i horaris familiars.
Les estades d'estiu de les Obagues obren portes del 24 de juny al 28 de juliol

En aquest escenari cada cop sorgeixen propostes més exòtiques en el sector dels campus, estades, tallers i activitats estiuenques. Un desplegament d'iniciatives que es plantegen més aviat des del punt de vista mercantilista, que del veritablement pedagògic, sensorial i experimental.

En aquest entorn crida l'atenció el projecte de la Granja-escola i EcoCentre Les Obagues, que incorpora un seguit de components basats en la senzillesa que aporta el medi rural i els principis bàsics de la convivència social. Es tracta d'un programa que posa en contacte als infants i joves amb una experiència vital que els permet conèixer l'origen de molts dels elements de la quotidianitat: aliments, conreus, animals domèstics, etc., i al mateix temps, integrar aquesta immersió pedagògica en la cultura de la sostenibilitat i el medi ambient.

La marca Les Obagues, per si sola, és un referent en el sector educatiu, un projecte que va néixer l'any 1983 amb la voluntat d'oferir una eina d'educació arrelada al món rural, combinant l'aprenentatge amb el lleure de manera vivencial.

La Granja-Escola i EcoCentre Les Obagues ha traçat un projecte d'estades d'estiu que obre portes del 24 de juny fins al 28 de juliol, amb propostes per a infants i adolescents de 7 a 13 anys. Un període distribuït en tres torns, del 24 al 30 de juny, del 3 al 14 de juliol i del 19 al 28 de juliol, en el que els participants experimentaran i conviuran en el medi rural i totes les seves activitats. En la seva estada, els participants es convertiran en hortolans, forners, grangers, apicultors, cuiners, i gaudiran del lleure amb jocs, música i molta convivència.El més atractiu de la proposta de Les Obagues és el fet de poder experimentar la realitat de cadascuna d'aquestes activitats. Amb elles, els nens i joves prendran contacte amb les tasques reals de la collita, de la transformació i l’elaboració de productes, que després seran els que se serviran en els menjadors; podran comprovar quins animals els aporten aliments, com creixen les verdures i els cereals i altres vegetals; i podran entrar en contacte amb les abelles i comprovar que es tracta d'un insecte que no és tan alarmant com es diu.

A la granja l'experiència ho és tot: veure com surt el poll de l'ou, munyir les vaques, alimentar les cabres o els corders, donar verd a les gallines, etc.

De l'entorn, cal destacar que aquesta vivència també inclou l'àmbit sostenible i mediambiental, les energies renovables, la selecció i aprofitament i reciclatge de residus, un component més que incrementa el fet diferencial de les estades garriguenques.

Amb tot aquest argumentari queda demostrat que la proposta de les colònies de Les Obagues, respon a la senzillesa unida a un alt potencial vivencial. Aquestes compten amb un excel·lent equip de tècnics i monitors, alguns d'ells de generacions que ja havien participat en les estades com a nens i coneixedors de l'entorn.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar