Fira de Salut i Benestar

Foto: 

Cedida

Benavent del Segrià, a punt per la Fira Salut i Benestar

El municipi prepara la seva cinquena edició amb la voluntat de consolidar la convocatòria, incorporant nous espais
Josep Anton Pérez
,
03/04/2018
Fires i festes

És admirable com el territori treballa per difondre els seus atractius!

En un gran nombre de pobles s'han trobat arguments per atreure turisme i visites, agents que representen diversificació econòmica de les activitats tradicionals. Benavent de Segrià ha estat un d'aquests municipis. Des de fa cinc anys, ha incorporat al seu calendari d'activitats un certamen que ha comportat un increment respectable de coneixença del poble: la Fira Salut i Benestar.

Actualment el municipi prepara la seva cinquena edició amb la voluntat de consolidar la convocatòria, incorporant nous espais i incrementant la presència tècnica i pedagògica, combinada amb els espais expositius. Segons explica el regidor de Promoció Econòmica, Antoni Carré, la Fira Salut i Benestar se celebrarà els dies 7 i 8 d'abril i comptarà amb la participació de mig centenar d'expositors, els quals presentaran els seus productes en el nou espai expositiu.

En aquesta cinquena edició de la fira, l'Ajuntament inaugura el Recinte Firal amb l'objectiu de millorar la imatge i la funcionalitat del certamen. Els organitzadors també han incorporat al programa més xerrades tècniques, que permetran professionalitzar el certamen; i una àrea pedagògica que es complementa amb un programa de tallers, que permetran al públic participar més intensament en les propostes de la fira.

Més Fira
L'organització no ha deixat caps sense lligar, i també ha programat un seguit d'activitats per als més petits, habilitant un espai per al públic familiar. En aquest sentit, el visitant disposarà de servei de bar amb propostes gastronòmiques del territori. Filant prim en els detalls, també s'habilita una zona restringida adaptada a les activitats de meditació i altres disciplines formatives i terapèutiques, que necessiten silenci i ambient adient.

Una proposta que es complementa amb el Fòrum Open Lleida, un espai per tractar la Salut emocional, dins del certamen, que té com a objectiu construir noves realitats amb eines que faciliten la transformació dels entorns personals i professionals.

És evident que en un certamen d'aquestes característiques, el consistori compta amb la complicitat de les entitats del municipi, i per aquesta raó s'ha dissenyat l'espai Benavent, des del qual les entitats del municipi presentaran les seves activitats, un reflex del dinamisme social, cultural i de lleure del municipi del Segrià. En consonància amb això, al llarg del cap de setmana, es podran veure una col·lecció de maquetes de les esglésies de la Vall de Boí, una selecció d’artesania amb fusta, punta de coixí i altres treballs manuals de les dones de Benavent.El programa
Pel que fa als noms propis de la Fira Salut i Benestar, el dissabte 7 d'abril, inaugurarà les xerrades el Psicoterapeuta Estanislao Grau, amb la conferència ‘Gestió Emocional, una manera d'introduir en la manera de gestionar les nostres emocions des de la psicologia humanista’. També hi participarà el psiquiatre Antoni Castrillon, amb la trobada ‘Emocions i Salut’; el membre docent de l'EAP Guillem Grau, que farà una introducció al Mindfulness, com a resident del monestir budista Soto Zen Bansho-san Wako Zenji.

El besant pedagògic el completarà el Doctor Leonardo Romero, que parlarà sobre Radiolofía, una manera de visualitzar la possibilitat de convergència de la medicina olopàtica-acadèmica amb la medicina alternativa-complementària.

El dissabte clourà l'espai de xerrades amb una taula rodona en la qual participaran tots els ponents. Les propostes tècniques continuaran el diumenge amb la conferència de Joel Cañizars al voltant de l'’Alliberament de càrregues ancestrals, les constel·lacions familiars, i els condicionants de les vides passades’. Maite Yago li prendrà el relleu amb la xerrada ‘Calibración Energètica’, una manera de canviar el suport vibratori dels patrons antics perquè es pugui fer el canvi.

‘La meva experiència’ és el tema que exposarà la Vanessa Galindo, en la seva proposta del diumenge, on aprofundirà en la nutrició terapèutica per sanar el cos. A continuació, es donarà pas a la Cristina Salvia amb ‘ Necessitats emocionals de les mares’, dirigida a qualsevol persona que tingui relació amb la maternitat. Ivan Bermejo tancarà les xerrades amb ‘Conèixer la teva Història familiar’, una conferència que tracta la importància i la incidència vital de les malalties de la boca.

En l'espai Tallers, el dissabte començaran les activitats amb el ‘Taller de Mindfullness’, que impartirà en Guillem Grau, per continuar amb la Mercè Carbonell, que durà a terme un taller de sucs i un tast de begudes saludables.

El diumenge obrirà les activitats de l'espai Taller les activitats de Martalicia, per aprendre a fer olis essencials i sabó de mans. Continuarà el taller ‘Ritual neteja sagrada i neteja de cases’, que impartiran Rosò Gateu i Àngels Pont. El mateix diumenge es podran conèixer les qualitats de l'Àloe Vera, que explicarà en Toni Ribiralta.

En l'espai Meditació, el programa l'obrirà el dissabte la Montserrat Ruíz i Celia Tella, que dirigiran el ‘Taller de Chikung-Taichi’, la gimnàstica energètica xinesa. I seguirà el ‘Taller Grupal de Sensacions Energètiques’, dirigit per Oro Alquimia, una tècnica que permet reequilibrar el flux d'energia pertorbat en el disseny de cada persona.

El diumenge es podrà participar en l'espai Meditació, en el taller de Meditació-Sanació Akàshica, que impartirà Imma Hernández, un viatge al llibre de Vida, amb el que es donarà resposta a les inquietuds personals. Benavent de Segrià pretén donar eines per afrontar els reptes de viure el nou segle amb la nova edició de la Fira Salut i Benestar.

A

També et pot interessar