Pou Bou slide

Foto: 

Cedida
La Festa de lo Pou Bo de l'edició passada

Torregrossa, a punt per celebrar el desè aniversari de la Festa del Pou Bo

Els dies 21 i 22 de juliol Torregrossa reviurà la llegenda del Pou Bo
Cristina Mongay
,
17/07/2018
Fires i festes
Torregrossa torna a recrear, els dies 21 i 22 de juliol, la llegenda del Pou Bo. Es tracta d’una història que des del 2009 els Amics del Pou Bo s’han encarregat de recuperar a partir de la memòria oral de la gent gran del municipi.
Amb lo Pou Bo, Torregrossa ha recuperat espais patrimonials i arquitectònics

Lo Pou Bo es troba a Torregrossa, al camí de Vencilló, i probablement el seu origen es remunta als temps dels sarraïns. Es tracta d’un element arquitectònic que abastí d’aigua al municipi al llarg de les dècades, i que ha passat molts anys desapercebut per veïns i visitants. Va ser així fins que l’any 1973 es buidà, es netejà i començà a recuperar per la seva bona conservació.

A partir de les dades històriques que es pogueren extreure amb el seu estudi, la companyia de teatre local, Tour-Mix, va elaborar una història basada en les llegendes i els rumors que corrien de boca a orella per la vila. Un fil conductor que transporta als oients a la vida quotidiana de la pagesia de finals del segle XIX.

Així va ser com l’any 2009 l’Associació d’Amics del Pou Bo va trobar l’excusa perfecta per fer reviure cada estiu les històries succeïdes en aquest entorn, assegurant-se, alhora, la cura i preservació d’aquest vestigi del passat.

Enguany la cita s’iniciarà al voltant de les sis de la tarda del dissabte 21 de juliol, quan s’obriran les parades de la Fira d’Artesania del carrer Sant Roc. Seguidament tindrà lloc el pregó d’inauguració de la Festa, a càrrec de la companyia Cremallera Teatre, i la cercavila visual amb David l’Ogre.

A dos quarts de nou del vespre els Minairons passejaran per la Fira, aportant llum i encant a les parades, i a les deu tindrà lloc el tradicional sopar popular a la fresca.El diumenge 22 de juliol és el dia gran de la recreació! Al llarg de la jornada es podrà gaudir de la Fira d'Artesania, amb una seixantena de parades instal·lades als carrers de Sant Roc, Jacint Verdaguer i la plaça de Canalejas.

A partir de dos quarts de dotze del migdia, i des de la Plaça Catalunya, tindrà lloc la cercavila d’en Roc i la Vicenta, els dos gegants de Torregrossa, vestits per l’ocasió. Aquests aniran acompanyats dels grallers Els Descordats.
A les dotze en punt tindrà lloc la representació de la llegenda del Pou Bo, a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola La Bassa. Seguidament, es reconeixerà la tasca dels més destacats pouers i poueres en els deu anys de vida de l’efemèride, tant adults com infants.

A partir de dos quarts de dues, els establiments de Torregrossa oferiran un vermut solidari al públic i a les sis de la tarda els Jardins Municipals seran l’escenari escollit per realitzar el berenar-pouada adreçat als més petits de casa.

La festa arribarà al seu punt i final amb els jocs de cucanyes dels Atrapa-Dracs i un nou sopar a la fresca.

Més informació: 

A

També et pot interessar