Cristina Mongay
,
13/07/2017
Fires i festes

La llegenda de Lo Pou Bo celebra la seva novena representació

Els dies 15 i 16 de juliol Torregrossa reviurà la llegenda del Pou Bo
Pou bou capçalera

Foto: 

Cedida
La Festa de lo Pou Bo de l'edició passada
Torregrossa torna a recrear, els dies 15 i 16 de juliol, la llegenda del Pou Bo. Es tracta d’una història que des del 2009 els Amics del Pou Bo s’han encarregat de recuperar a partir de la memòria oral de la gent gran del municipi.
Amb lo Pou Bo, Torregrossa ha recuperat espais patrimonials i arquitectònics

Lo Pou Bo es troba a Torregrossa, al camí de Vencilló, i probablement el seu origen es remunta als temps dels sarraïns. Es tracta d’un element arquitectònic que abastí d’aigua al municipi al llarg de les dècades, i que ha passat molts anys desapercebut per veïns i visitants. Va ser així fins que l’any 1973 es buidà, es netejà i començà a recuperar per la seva bona conservació.

A partir de les dades històriques que es pogueren extreure amb el seu estudi, la companyia de teatre local, Tour-Mix, va elaborar una història basada en les llegendes i els rumors que corrien de boca a orella per la vila. Un fil conductor que transporta als oients a la vida quotidiana de la pagesia de finals del segle XIX.
 

Així va ser com l’any 2009 l’Associació d’Amics del Pou Bo va trobar l’excusa perfecta per fer reviure cada estiu les històries succeïdes en aquest entorn, assegurant-se, alhora, la cura i preservació d’aquest vestigi del passat.

Enguany la cita serà inaugurada pel grup de grallers Els Descordats, al voltant de les nou del vespre del dissabte 15 de juliol. Tindrà lloc una cercavila nocturna amb torxes que sortirà de la plaça de l'Ajuntament i farà el recorregut fins al Pou Bo. Allí tindrà lloc un sopar popular i un concert de rumba amb la banda er Tanqueta.

El diumenge 16 de juliol és el dia gran de la recreació! Al llarg de la jornada es podrà gaudir de la Fira d'Artesania, amb una seixantena de parades instal·lades als carrers de Sant Roc, Jacint Verdaguer i la plaça de Canalejas.

Com a novetat d’enguany, la representació de la llegenda del Pou Bo amb titelles tindrà lloc a les dotze del migdia a l'Edifici Cívic. En el mateix lloc es durà a terme el nomenament dels Pouers i Poueres de l'any, amb el lliurament de les bandes. I a partir de les dotze del migdia, els establiments de Torregrossa oferiran un vermut al públic.

A més a més, a l'esplanada de davant de la Biblioteca s'han programat un conjunt de jocs tradicionals que faran les delícies dels nens durant la tarda del diumenge, una activitat que dirigirà la companyia KabriolArts.

La festa arribarà al seu punt i final amb la cercavila dels Els Descordats, que faran ballar els gegants de Torregrossa, el Roc i la Vicenta.

Més informació: 

També et pot interessar