FM Penelles

Foto: 

Cedida

Tot el que no pots perdre't de la Festa Major de Penelles

Del 21 al 27 d'agost, la Festa Major penellenca ofereix, un any més, un ampli ventall d'actes per a tots els públics repartits en 7 intensos dies
Cristina Mongay
,
21/08/2018
Fires i festes
Ha arribat el moment que Penelles es vesteixi de festa! Durant 7 dies diversos concerts, actes populars i activitats tradicionals ompliran els carrers de la població de la Noguera per celebrar que ja ha arribat la festa major. No perdeu l'oportunitat de visitar una vila que llueix amb llum i uns colors propis i que acull amb els braços oberts a tothom qui hi faci parada!

1. Que soni la música!
Un clàssic de les festes majors... que faríem sense una bona música que acompanyi les vetllades amb una cervesa a la mà i abraçades entre els veïns? És part d'allò que fa especial les festes de poble i això a Penelles ho saben bé! Pirat’s Sound Sistema, Smoking Souls i The Pink Goats hi faran parada divendres, i dissabte serà el torn d’Slalom Express, Tremendos i Fauna. El diumenge la sessió de ball de tarda i nit aniran a càrrec de l’orquestra Nova Saturno, i el dilluns el ritme arribarà amb Duet Styltte.

2. Foc i fum: el Correfoc dels Follets d’Artesa
Aquest serà l'espectacle pirotècnic per excel·lència –amb el permís del castell de focs del diumenge–. Previst pel divendres, els diables dansaran al ritme dels timbals al llarg del recorregut pautat. En aquesta edició, el correfoc anirà a càrrec del grup Els Follets d’Artesa.3. Espai per les tradicions: gegants i sardanes
No hi ha festa major sense tradicions, i Penelles no és una excepció! Dissabte tindrà lloc la ballada de sardanes, amb la Cobla Tàrrega. I el diumenge es viurà la II Trobada Gegantera, que partirà d’un esmorzar popular i cercavila del poble amb ball de gegants inclòs, que tindrà lloc a la Plaça de la Font.

4. Una festa... de cine!
Enguany la Festa Major de Penelles serà de cinema! I és que, al llarg del seu programa, inclou diverses activitats relacionades amb el 7è art. D’entrada, el dijous tindrà lloc una sessió de cinema a la fresca, on es projectarà la pel·lícula ‘El mejor verano de mi vida’. El dissabte, a partir de les 18h, les indiscutiblement conegudes melodies de les bandes sonores ompliran de ritme el centre de la vila i el diumenge a la tarda tindrà lloc una nova projecció cinematogràfica; en aquest cas, al Cinema Kursaal, on el públic podrà gaudir del film ‘El Gran Showman’.5. Que no falti un toc de color
Penelles s’ha convertit en sinònim de ‘pintura mural’, i òbviament, a la seva Festa Major la presència dels graffitis també hi tindrà un especial protagonisme. Com cada setmana, en el marc d’aquesta efemèride podreu gaudir de passejos en carruatge de cavalls per contemplar els murals del poble, i dissabte i diumenge podreu conèixer els secrets del festival GarGar amb la projecció del seu documental homònim i la visita a la SalaB.
 

Uns dies amb activitats per tots els gustos i edats, on les entitats del municipi es bolquen perquè pugui ser possible i els veïns i visitants viuen colze a colze tots els actes de festa major.

Més informació: 

A

També et pot interessar