Republiq, cervesa, artesania, artesana, cultural, societat, solidaritat, beure, Surtdecasa Ponent, gener, 2017

Foto: 

Surtdecasa Ponent
Echevarria durant la trobada amb Surtdecasa Ponent

Els secrets de la cervesa 'Republiq'

'Republiq' és un concepte nou i trencador dins del món de les cerveses artesanes
Cristina Mongay
,
26/01/2017
Menjar i beure
Hem parlat amb l’Albert Echevarría, l’ànima mater de la cervesa artesana ‘Republiq’. Aquesta és la proposta cervesera més recent i trencadora nascuda a Ponent, una beguda que, més enllà del seu gust, la seva qualitat i les seves propietats, vol vincular-se explícitament amb el món de la gastronomia, la música i la societat de li donen sentit.

Tot i que l’Albert Echevarría fa molts anys que està vinculat al món d’aquesta beguda espirituosa, no va ser fins que va fer-se càrrec de la cerveseria 0’Brothers de les Borges Blanques (al 2013), quan despertà la seva passió per la cervesa.

Amb ell i la que llavors era la seva sòcia, aquest local va anar convertint-se en un lloc de culte entre els amats de la cervesa d’arreu de les terres de Ponent. Fins i tot, durant aquella etapa, van elaborar la ‘Gang Bang’, una cervesa que amb la seva etiqueta s’inspirava amb el cinema dels 70’. Durant aquesta etapa, el nostre protagonista va començar a vincular l’experiència de beure cerveses de tot el món amb el món de la música. I, concretament, amb les sessions de ‘Vinyl Addicts’, que animaven a la gent a treure el pols dels vinils que tenien a casa per punxar-los en una sessió en directe.

Ara, amb la música en una altra part, l’Albert Echevarría és l’amfitrió del seu propi projecte cerveser. És la veu de ‘Republiq’, una beguda que va nàixer a la primavera del 2016 amb una filosofia pròpia i un caràcter inconfusible.

Vols saber quins són?

El primer pilar: Qualitat
El primer pilar de ‘Republiq’ és la seva qualitat, és a dir, el treball per perfeccionar al màxim els matisos obtinguts a partir del malt d’ordi i dels llúpols. Per altra banda, aquest ‘poliment’ del projecte també implica la millora d’alguns aspectes dels seus acabats estètics, que segurament veurem en pocs mesos (atents amb l’etiquetatge i els taps!).

El segon pilar: Gastronomia
La vinculació de cervesa i el món de l’alimentació és una combinació molt habitual en els darrers temps. Però, en tot cas, quan això ho promou una marca concreta, només ho fa amb les seves pròpies variants cerveseres. En el cas de ‘Republiq’, això és totalment diferent, ja que a banda de degustar la seva Porter també es selecciona en cada ocasió altres cerveses, artesanes o industrials, de moltíssima qualitat per aconseguir els millors maridatges possibles.

El tercer pilar: Música en vinil
L’experiència prèvia de l’Albert Echevarría desencadena, gairebé de manera natural, que ‘Republiq’ naixi i creix al so de la música en vinil. Això significa que és habitual (i ho serà cada cap més) veure vinculades les seves propostes a sessions i maratons de Vinyls Addics, que aporten (si cap més) un valor afegit a la degustació de la cervesa.

El quart i últim pilar de ‘Republiq’: Vessant social
Tot i que encara aquest pilar, per la joventut del projecte, encara és molt incipient i no ha tingut gaires ocasions de manifestar-se, ‘Republiq’ conscientment vol convertir-se en una cervesa que recolzi a projectes amb inquietuds socials. Això té molt a veure amb la pròpia tipologia de la cervesa (la Porter). I aquí Echevarría ens descobreix un secret més: “Em vaig decantar per elaborar aquesta tipologia de cervesa perquè era la que pren el poble anglès des de fa segles. Es tracta de la cervesa del poble, la cervesa del Londres més autèntic.” Una beguda que, per la seva composició, va acabar sent una gran font d’aliment en el passat en moments d’escasses.

A dia d’avui podeu gaudir de ‘Republiq’ en un centenar de locals de tota la nostra geografia ponentina. Però, tot i això, segur que aviat podreu fer-ho en moltíssims més, ja sigui en botella o en tirador! Endavant amb la iniciativa!

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar