Cafè Bunker

Foto: 

Surtdecasa Ponent
Real durant l'entrevista de Surtdecasa Ponent

Cafè Bunker, un reducte musical al Pla d’Urgell

Parlem amb el Xavier Real, l’ànima del Cafè Bunker de Golmés
Cristina Mongay
,
04/08/2017
Música
No és un bar de tota la vida, ni tampoc una sala d’espectacles, però el cert és que el Cafè Bunker de Golmés és, avui en dia, un dels centres d’oci musical més destacats del Pla d’Urgell. El descobrim de la mà del seu fundador i responsable, en Xavier Real.
Al Bunker hi sonen estils molt diferents: des de la rumba al soul, passant pel blues, el heavy metal,...

Cafè Bunker va nàixer, com tantes coses extraordinàries de la vida, per casualitat.

En Xavier Real, el seu impulsor, disposava d’uns espais al polígon de Golmés, i tenia la il·lusió de donar-los sentit, d’omplir-los de nou de vida i moviment de gent i, perquè no, d’emplenar-los de música de tot tipus.

El que començà sent un bar de cafès el 2013, és ara un dels referents d’oci musical del Pla d’Urgell. I és que ben aviat les activitats van començar a omplir els seus caps de setmana, fent la seva visita molt atractiva pels veïns i veïnes de la zona, i també pels forasters.



S’hi han anat programant des de botifarrades a tobogans d’aigua, karaokes, degustacions, maridatges, monòlegs..., activitats ideals per a totes les edats. Però el que més ha triomfat és, sense cap mena de dubte, els seus concerts a l’aire lliure.

Així ho confirma el propi Real, que ens confessa que hi “venen des del padrí més trempat a la canalla petita”.

Els veïns del Pla és públic fidel a l’oferta de Bunker, en gran part perquè el projecte contribueix a cobrir les necessitats culturals d’una zona que històricament havia estat molt potent musicalment –sense anar més lluny, amb espais com les desaparegudes sales Music Land o Big Ben–.



Al Bunker hi sonen estils molt diferents: des de la rumba al soul, passant pel blues, el heavy metal,... això sí, res de música comercial!

Hi han actuat artistes tan diversos com Er Tarqueta, Callejón Canalla, Paco de la Eva, Guillem Camós, Walkin’ Roots, Fauna, Red Rombo o Herreros. Bandes joves, i d'altres que ja tenen un recorregut considerable pel territori, moltes de les quals són de Ponent o de Barcelona. I, fins i tot, també han pujat a l'escenari de Bunker alguns dels seus clients amb els seus grups.

El Cafè Bunker ofereix aparcament lliure i una gran terrasseta, gran part de la qual està enjardinada. Hi podeu degustar tot tipus de pizzes, panninis, crepes dolces i salades, gofres, i una àmplia carta de cocktails i sucs tropicals!

Però, no us penseu que la programació de Bunker es redueix als mesos de calor!
“A l’hivern també estem vius”, ens recorda Real, ja que la música hi continua sonant durant tot l'any i, si convé, i si el temps és complica, si cal es fan els concerts amb una manta al damunt per esquivar el fred.

Trobareu la programació del Cafè Bunker a la nostra agenda!

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar