Cristina Mongay
,
21/11/2017
Música

El pianista i compositor David Pradas posa música a la maternitat

'Umbilical. Música & Vida', és el nou treball de Pradas
Pradas

Foto: 

Cedida
‘Umbilical. Música & Vida’ és el nou treball del pianista i compositor David Pradas, un disc configurat per dotze temes amb una base de piano, un sextet de corda i una coral virtual de cinc veus de dona.
Umbilical és un homenatge a la dona, al sentiment d’amor de la mare

Aquestes dotze composicions estan inspirades en el cicle de la vida, des del moment de la concepció fins al naixement, i converteix la música en un cordó umbilical entre la mare i el fill.

Per fer-lo més viscut, com ja és quelcom habitual en la seva música, Pradas hi ha incorporat sons quotidians extrets de la realitat. Per exemple, el primer plor d’un nadó en el moment del naixement, i el so del líquid amniòtic, que ajudaran a recrear una íntima atmosfera.

Volia fer partícip a l’oient d’aquell sentiment íntim de les dones amb qui he parlat per documentar-me per presentar aquest treball, és el moment que totes expliquen com saber que una vida neix però que res és del tot segur, un secret que la mare sovint no gosa compartir i que moltes dones viuen com un sentiment de solitud”. Pradas, que considera que aquest és el seu disc més íntim, admet que per composar-lo ha hagut de posar-se en la pell d’una dona, i convida els homes a rebre aquesta música com una invitació a entrar en el món de la maternitat a través de la seva música.

Umbilical és un homenatge a la dona, al sentiment d’amor de la mare, a un procés sovint poc reconegut en tant que invisible” explica Pradas.

‘Umbilical. Música & Vida’  vol ser la banda sonora que acompanya mare i fill en el trajecte de la vida, des del moment de la seva concepció fins als primers passos, moment en què mare i fill inicien la seva separació física, que no emocional, ja que la música esdevindrà el fil invisible que uneix mare i fill al llarg de la seva vida. 

El projecte té una pròpia i particular posada en escena. L'espectacle consisteix en un piano de grans dimensions, construït per a l'ocasió, sobre el qual es projecta un mapping d'imatges inspirades en aquest procés a càrrec de Slidemedia. Pradas interpreta al piano les peces del disc mentre es projecten les imatges.

 

 

Més informació: 

També et pot interessar