Cristina Mongay
,
16/08/2016
Música

El Festival de Música Antiga dels Pirineus continua amb força a l'agost

El FEMAP és una de les cites músicals imprescindibles de l'estiu
femap, Festival de Música Antiga dels Pirineus, música, espectacle, concert, arquitectura, Ponent, SurtdecasaPonent, agost, juliol, estiu

Foto: 

Cedida
Podreu gaudir del FEMAP fins al 27 d'agost
El Festival de Música Antiga dels Pirineus és un dels plans musicals més destacats d’aquest estiu. Tot i que va començar fa unes setmanes, encara compta amb una programació molt especial que es desenvoluparà fins a finals del mes d’agost. L’equip de Surtdecasa Ponent et seleccionem els concerts que hi tindran lloc. Comencem!

· Acadèmia 1750
Acadèmia 1750 proposa al públic un viatge al segle XVIII. El 4 de desembre de 1700, el jove Felip d’Anjou, nét de Lluís XIV, partia de Versalles cap a Espanya per ser coronat rei. Un total de 20 músics acompanyaven el futur monarca cap a la frontera, però no van entrar en territori espanyol, on la música que es composava era d’influència italiana. El programa recull, de la mà de dos especialistes en el tema (Hèléne Delalande i Gilles Colliard), la música que va acompanyar el nou rei en aquell viatge: una selecció d’àries de les òperes més representatives dels grans noms de la lírica versallesca combinada harmoniosament amb la música instrumental de la mateixa època.
On i quan?  Puigcerdà, 19 d’agost, 22h; La Seu d’Urgell, 20 d’agost, 22h; La Torre de Capdella, 21 d’agost, 20h

· Rafael Ruibérriz i Alfonso Sebastián
Ruibérriz i Sebastián sorprendran al públic de FEMAP amb quatre sonates per flauta travessera i clavicèmbal de Bach. Ruibérriz, nascut a Sevilla, s’inicià en el món de la Música Antiga i es traslladà a Holanda per especialitzar-se en flautes històriques. La seva formació orquestral li ha permès treballar amb grans directors, i compagina la interpretació amb la gestió cultural i la direcció musical. Sebastián estudià piano i clavicèmbal a Saragossa, la seva ciutat natal. Es formà a París i és col·laborador habitual de les formacions espanyoles més prestigioses com l’Orquestra Barroca de Sevilla, Los Músicos de su Alteza, Al Ayre Español o La Tempestad.
On i quan? Enviny, 20 d’agost, 22h; Son, 21 d’agost, 20h

· La Ritirata
La Ritirate proposa un recorregut des del classicisme de Haydn als tocs peninsulars de Boccherini per mostrar la revolució que suposà la música d’Arriaga en la seva època. Tot plegat interpretat amb instruments d’època, donant una atenció especial a la interpretació històrica dels quartets de corda d’aquells anys. Creada per Josetxu Obregón durant la seva etapa de residència a Holanda, La Ritirata pren nom de l’últim moviment del quintet de Boccherini, “La Musica Notturna delle strade di Madrid”.
On i quan? Escaldes-Engordany, 25 d’agost, 21:30h; La Seu d’Urgell, 26 d’agost; Alp, 27 d’agost, 19h

També et pot interessar