MUD

Foto: 

Surtdecasa Ponent
Durant la presentació del cartell definitiu del MUD'18

Tot a punt per una nova edició del Festival de Músiques Disperses

El MUD'18 tindrà lloc a Lleida del 8 a l'11 de març
Cristina Mongay
,
23/02/2018
Música
Enguany el Festival, que està més que consolidat, tornarà a girar únicament en la ciutat de Lleida i ho farà del 8 a l'11 de març a través de vuit propostes musicals.
MUD és un festival lleidatà de neo-folk pioner a tot l’Estat espanyol

En les quatre jornades en les quals es desenvoluparà el MUD, el festival neo-folk lleidatà, es preveu les actuacions de vuit variades propostes musicals de folk, algunes de catalanes, d’altres d’espanyoles i altres de l’àmbit internacional.

Tanmateix, a aquestes cal sumar-ne una d’addicional, que va tenir lloc en la presentació del Festival el pròxim 3 de febrer al Cafè del Teatre de la mà de la banda rock lleidatana ARLO.

Antoni Gorgues, l’impulsor del projecte i amant de les melodies perdudes, ha apuntat que “cal reivindicar que a Lleida fem propostes musicals pròpies, i les fem molt bé” donat que “tenen un caràcter i una personalitat pròpies”.La dotzena edició del MUD arrencarà el divendres 9 amb Ferran Palau, cantautor català que cal reivindicar i que treballa barrejant folk, rock i pop. Palau pujarà a l’escenari del MUD per segona vegada i ho farà presentant el seu tercer disc. En aquella mateixa jornada, també actuaran en Mark Fry & Friends, en un únic concert a tot l’Estat espanyol. Mark Fry és un gran representant del folk psicodèlic dels setanta i, en la seva actuació al MUD, té previst tocar les peces del seu llegendari àlbum ‘Dreaming with Alice’ (1972).

El dissabte 10 al migdia l’escenari del MUD es trasllada a la cerveseria i botiga de vinils Grans Records, on actuarà també en únic concert a l’Estat espanyol una altra representant de l’època daurada del folk-rock britànic: Alisha Sufit. Aquest intimista concert anirà seguit de l’actuació del selector de Barcelona Diego Armando Dj.

Amb la nit del dissabte, de nou sobre l’escenari del Cafè del Teatre, tindrà lloc el concert de la banda folktrònica gallega Baiuca i, seguidament, actuarà el brasiler Zé Vito en única actuació a l’Estat. Les composicions de Zé Vito barregen la música tradicional brasilera amb tocs de bossa nova, quelcom mai havia sonat abans al MUD.I el plat ‘fort’ d’enguany del MUD arriba el diumenge, i ho fa amb la pujada en escena del llegendari guitarrista d’origen ucraïnès Estas Tonne. Actuant a Lleida, el concert de Tonne serà el primer que fa a Catalunya, i després d’aquest ho farà a Madrid. Es tracta d’un dels guitarristes amb més nivell de l’àmbit internacional, que ficarà l’agulla daurada a l’edició omplint de sentiment i emocions l’església de la Seu Vella de Lleida.

Per altra banda, el concert del duet compost per la Maria Arnal i en Marcel Bagé, una de les bandes catalanes revelació dels darrers temps, que estava previst pel dia 8 de març, canvia de data!! Tindrà lloc el 5 d'abril al Cafè del Teatre i amb el mateix horari. Aquests tocaran algunes de les cançons del seu primer EP i del seu primer àlbum, ’45 Cerebros y 1 Corazón’.

Els concerts d’enguany del MUD tornaran a girar exclusivament a la capital de Ponent, i tindran lloc en diversos escenaris. Entre ells, el Cafè del Teatre, un dels seus epicentres de culte; la cerveseria i botiga de vinils Grans Records; i, com a novetat, l’interior de l’església del complex de la Seu Vella. 

Més informació: 

A

També et pot interessar