Cristina Mongay
,
09/03/2017
Música

La botiga que guarda Grans Records

Grans Records, molt més que una botiga de vinils i una cerveseria
Grans Records, botiga, vinil, música, memoria, història, Cervesa, Beure, local amb encant, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent

Foto: 

Surtdecasa Ponent
Grans Records es situa al número 11 del carrer Alcalde Costa
A Surtdecasa fugim dels racons impersonals, distants i sense ànima, més pròxims a una multinacional o a una cadena de muntatge que a un espai acollidor que convidi a la reflexió, a la conversa i al creixement. Afortunadament, a les nostres terres trobem diversos locals que ens fan conscients de que les petites coses són molt més importants del que creiem. Ens recorden que cada detall marca la diferència, que cal tenir en compte el què i el com, i que els records i la memòria no només són cosa del passat. Descobrim Grans Records de la mà d’en Domènec Merchan, el seu propietari. Molt més que una botiga de vinils i una cerveseria!

· Com sorgeix Grans Records?
El projecte va nàixer l’any 2013, en un moment en que em trobava sense feina. Va ser llavors quan vaig decidir convertir el meu hobby, els vinils, en una opció de negoci. En aquell moment el sector del vinil vivia una certa recuperació, tot i que els negocis vinculats amb la venda de música les passaven bastant magres.

· Per què el nom ‘Grans Records’?
Es tracta d’un joc de paraules. Però, a més a més, es vincula amb un segell discogràfic que es deia ‘Petits Records’. Només va treure un disc! I calia que aquests ‘records’ creixessin, així que vam constituir el nom ‘Grans Records’ a la primera botiga. I ara encara els fem més grans amb l’ampliació del negoci amb la cerveseria.

· Grans Records va obrir les seves portes al carrer la Palma, en ple casc antic de Lleida. Com és que vareu decidir començar allí?
La primera botiga, després de buscar moltes ubicacions, es va situar al casc antic ja que hi havia una línia de subvencions de la Paeria de Lleida per rehabilitar aquella zona. La situació era molt bona, perquè estava molt de pas per tothom. En aquell moment, però, el negoci només estava enfocat a vendre vinils, samarretes i llibres de grups musicals.

· Per què vareu canviar de local?
La primera botiga se’ns va quedar petita. Així que vam tenir que tornar a buscar un espai pel projecte. I en quan vam trobar aquests baixos d’Alcalde Costa ja no vam haver de buscar res més. A part de que és molt més gran, compta amb una terrasseta interior fantàstica que esperem aprofitar-la quan arribi el bon temps. Crec que aquesta serà la seu definitiva de Grans Records!

· Què me’n dius del tàndem música i cervesa?
Amb l’ampliació de la botiga vam tenir l’oportunitat de treballar amb algun aspecte més a banda de la música, i ens vam decantar per unir-hi una cerveseria. De totes maneres, els clients de la botiga de vinils i els de la cerveseria no acostumen a ser els mateixos. No voldria pas que una de les dues parts del negoci perdessin espai ni protagonisme!

· Si haguessis de triar algun gran record viscut aquí, quin triaries?
N’hi ha moltíssims! Per exemple, va venir un client que volia comprar un disc de Los Suaves, que duia dins una fotografia d’un concert a la sala Celeste de Barcelona, perquè hi sortia ell! A part de molts bons moments, també m’agrada trobar discs d’alguns bars mítics de Lleida, com els Joglars, o discs amb les enganxines d’antigues botigues de música de la ciutat, com Satchmo.

· Com són els clients de la botiga de música? Quin perfil tenen?
N’hi ha de molts tipus, però fonamentalment són persones que s’inicien al món del vinil (busquen discs dels Beatles o Rollings). D’altres compren discs per punxar i molts altres retornen al vinil després d’anys de deixar-los d’escoltar.

· Per què el vinil, o no el CD o qualsevol altre suport?
Em quedo amb el vinil per la qualitat que ofereix, pel seu valor com a objecte i per principis! No vendré mai CD’s a la botiga! I si mai no funcionés la venda de vinils, crec que la convertiria tota en cerveseria! (riures).

· Quins esdeveniments podrem veure a partir d’ara a Grans Records?
Aviat tornarem a oferir una nova sessió de tastos de cervesa, unes trobades que sorgeixen per iniciativa nostra o per iniciativa dels fabricants de cerveses artesanes de proximitat. D’alguna manera, fem ‘pedagogia’ amb la cervesa i els discs. I resulta molt enriquidor el feedback que mantenim amb la gent.

· Si tinguessis l’oportunitat de tornar a ampliar Grans Records, què hi afegiries?
Sense dubte, hi inclouria una cuina! Així la gent que ens visita podria ampliar una mica més l’estona que compartim junts. De totes maneres, aviat ampliarem la carta freda i tornarem a programar alguna barbacoa a la terrasseta interior.


 

Més informació: 

També et pot interessar