Cristina Mongay
,
02/03/2017
Música

El Festival de Músiques Disperses MUD, en temps de descompte

El Festival de Músiques Disperses tindrà lloc del 9 al 18 de març
MUD'17

Foto: 

Cedida
Fotografia de la presentació de MUD'17 al mes de gener
Amb la primavera a les portes de casa nostra, arriba una de les cites musicals fonamentals de Ponent de tota la temporada: MUD, el Festival de Músiques Disperses. Enguany arriba a la seva onzena edició i tindrà lloc del 9 al 18 de març. Tot i que centrarà el seu comandament des del Cafè del Teatre de Lleida, també podrem gaudir d'un dels seus concerts a la sala Barts barcelonina. T'expliquem tot allò que no pots perdre't!
La cura en l’organització de totes les edició de MUD ha fet possible que Donovan inclogui Lleida com una de les tres ciutats de l’Estat espanyol on actuarà durant aquest any

MUD és una cita musical imprescindible del calendari de la capital de Ponent. El seu organitzador i ànima mater, l'Antoni Gorgues, connecta el seu èxit amb el seu objectiu fonamental, que és apropar al públic lleidatà propostes de música folk conegudes i desconegudes, quelcom ha convertit aquesta cita en un referent estatal.

MUD tindrà lloc del 9 al 18 de març. La seva obertura vindrà de la mà de l’artista multidisciplinar Maika Makovski i el Brossa Quartet. El divendres 10 de març serà el torn dels francesos Ayaw, que fusionen diverses músiques tradicionals d’arreu del globus amb reggae i jazz.

Dissabte es té previst gaudir d’un cicle de concerts íntims, en horari diürn, una de les novetats d’aquesta edició. En aquest cas, actuarà en acústic Pigmy i Constantine, fent una avantsala de la seva actuació del vespre al Cafè del Teatre. Constantin, que treballa l’estil folk àcid amb psicodèlia, rock progressiu i aires barrocs, és un músic d’Estats Units pràcticament desconegut de grandíssima qualitat. Aquest serà el seu primer concert a l’Estat espanyol, i a partir del mateix iniciarà la seva gira a Europa.

El plat fort del festival es desenvoluparà el diumenge 12 de març de la mà d’un doble cartell configurat pel duo barceloní Cálido Home i Donovan, tota una autoritat musical, autor d’himnes intergeneracionals com ‘Sunshine Superman’ o ‘Universal soldier’.

Enguany MUD, com a succeït en altres edicions, també podrà escoltar-se a Barcelona, amb la voluntat de diversificar el públic potencial de la trobada. La cita tindrà lloc al Barts Club, on actuarà Elektro Hafiz, un grup d’Anatolian Rock, i les sessions dels DJ’s Doug Shipton i Booty Carrell.

També et pot interessar