Cristina Mongay
,
13/06/2017
Música

No Surrender Festival, la trobada dels 1001 fans del Bruce Springsteen

Vilanova de Bellpuig acollirà aquesta cita musical els dies 7 i 8 de juliol
No Surrender Festival capçalera

Foto: 

Cedida
El 'No Surrender Festival' és el primer Record Guinness dedicat al Boss
Parlar de Bruce Springsteen és parlar de passió. Passió per la música rock i passió per la vida. Amb més de cinquanta anys dedicats a la professió i dinou àlbums d’estudi, The Boss és un dels musics que més passions desperten arreu del globus. Les seves cançons s’han convertit en la banda sonora de diverses generacions, fins i tot en himne de reivindicacions polítiques i d’una manera de fer molt pròpia. Fruit d’aquesta admiració, els responsables del bar L’Estoneta Sala Boss de Vilanova de Bellpuig s’han proposat una ambiciosa fita: dedicar-li un festival, el Non Surrender Festival!
Es tracta del primer Record Guinness dedicat al músic Bruce Springsteen

Quin és l’objectiu?
La fita del No Surrender Festival és reunir un total de 1.001 músics interpretant la mítica cançó ‘No Surrender’ de Bruce Springsteen. Es tracta de tot un rècord mundial, el primer dedicat al Boss i el primer d’aquestes característiques a l’Estat espanyol.

A la trobada es preveu l’assistència de 4.000 assistents, per a la seva bona coordinació, es comptarà amb una setantena de voluntaris que de ben segur ajudaran a que sigui un èxit.

A propòsit de ‘Non Surrender’
El tema ‘Non Surrender’ (‘Res de rendir-se’) es va publicar l’any 1984 i forma part del mític disc del cantautor de Long Branch ‘Born in the U.S.A.’. Era el setè àlbum d’Springsteen, tot un èxit comercial (se’n van vendre sis milions de copies només als Estats Units d’Amèrica) i un èxit de crítica. Al 1987 va ser valorat per la prestigiosa revista Rolling Stone com un dels cent millors àlbums dels darrers vint anys i al 2003 va ser nomenat àlbum més popular per la llista Billboard.

Tot i que ‘Non Surrender’ no va ser cap dels dos senzills de presentació de ‘Born in the U.S.A.’, el tema aviat es va convertir en una de les seves cançons més importants i, sense cap mena de dubte, va contribuir a la popularitat d’Springsteen.

‘No Surrender’ parla de música, de promeses, del pas dels anys i d’anhels de llibertat. Però, per damunt de tot, parla de no perdre mai l’esperança, l’objectiu fixat, i d’aixecar-se sempre que convingui al caure en un entrebanc.

 

Festival solidari
El No Surrender Festival, a banda d’acollir a gran quantitat d’amants del rock i de dinamitzar la vida d’aquest municipi del Pla d’Urgell, té l’objectiu de convertir-se en una cita solidaria contribuint a millorar el seu entorn. Així doncs, el festival col·labora amb l’ONG Proactiva Open Arms, subhastant una caricatura de Bruce Springsteen, i també amb l’entitat Acudam de Mollerussa, la qual dona suport a persones amb discapacitat.

És, precisament, la gent d’Acudam la responsable del disseny i la confecció d’un dels objectes de merchandising del festival. Aquest model es va presentar al passat mes d’abril, i pren forma de xapa amb missatge. El seu lema estava cantat: ‘I Love lo Jefe’, fent honor al sobrenom amb que es popularment conegut el cantant (The Boss). Els beneficis de la venda d’aquests complements es destinaran íntegrament a la mateixa entitat social.

Què m’espera al festival?
El Non Surrender Festival començarà el divendres 7 de juliol al vespre i, per escalfar motors, la música ja hi serà molt present. Es desplegaran dos escenaris a Vilanova de Bellpuig, un a la zona de la rambla i l’altre al Camp d’Esports, on tindrà lloc la macrointerpretació. Al primer hi actuarà Comandants de tros i Ball The Raska; i al segon Willy & The Poorboys i Manel Fuentes & The Spring’s Team.

El plat fort, però, arribarà el dissabte. A partir de les 7 del matí es preveu l’acollida progressiva dels músics i l’inici del muntatge dels instruments per tal de començar a assajar la cançó escollida. Fent un parèntesi, al migdia actuaran La Taverna del Somnis i Thunder Road. Al voltant de les16:30h tindrà lloc el segon assaig general dels 1001 músics moguts per la cita. I finalment, a les 19h, s’interpretarà i enregistrarà el tema 'No Surrender'.

Aquesta gravació es penjarà a les xarxes i es farà arribar al Boss. Un cop acabada la cançó, tindrà lloc un petit descans que es trencarà amb els concerts de Don Vito Rock Band, George Milesson i Tremendos.

Tot i que la música serà la gran protagonista del 7 i 8 de juliol, al llarg del festival es podrà gaudir d’altres activitats a la vila. Per exemple, de productes i articles de proximitats, merchandising relacionat amb el cantant, espectacles infantils, zona d’acampada i zona de restauració.  

Més informació: 

També et pot interessar