How to with John Wilson

Foto: 

Cedida
How to with John Wilson

Les 5 sèries que no us podeu perdre aquest hivern

Recollim les sèries més destacades estrenades aquestes últimes setmanes
Surtdecasa
,
22/01/2021
Arts

Durant tot aquest temps de confinament, s'ha disparat el consum audiovisual i les plataformes de subscripció s'han convertit en una de les principals opcions d'entreteniment. Hi ha hagut sèries i productes audiovisuals que s'han convertit en autèntics fenòmens, com 'Unorthodox', durant el confinament de la passada primavera, o més recentment 'Gambito de Dama', aquesta passada tardor. En aquest recent article, us recomanàvem una selecció de minisèries recents que creiem que no us podeu perdre; i ara, us aconsellem 5 sèries estrenades aquest mateix hivern, ideals per aquests temps de confinament municipal i de baixes temperatures.

 

  • imatge de control 1per1


1. Small Axe (Movistar+)
Antologia de cinc episodis, cadascun en format de pel·lícula, que plasma i mostra el racisme sofert per la comunitat negra a Anglaterra, a les dècades dels 60, 70 i 80. Un projecte personal de Steve McQueen, inspirat en experiències reals sofertes per aquesta comunitat, que denuncia el racisme institucionalitzat i la discriminació racial incrustada a la societat anglesa. Una joia cinematogràfica d'activisme antiracista. El gran cinema transportat a la televisió.
> Durada: 5 capítols de 2 hores
> Veure-la aquí

 


2. How to with John Wilson (HBO)
Una de les revelacions de l'any. Va arribar sense fer gaire soroll i s'ha convertit en una de les grans sorpreses del passat 2020, del qual ja se n'estrenarà la segona temporada aquest 2021. En aquesta docusèrie inclassificable, el cineasta John Wilson, va recorrent els carrers de Nova York amb la videocàmera, gravant tota mena de personatges i situacions quotidianes. Amb tot el material, i les seves reflexions i anàlisis plenes d'humor, curiositat i cinisme, acaba construint fascinants peces d'observació humana, convertint cada episodi en vertaders assaigs sobre la vida moderna.
> Durada: 6 capítols de 25 minuts
> Veure-la aquí

 


3. Suposem que Nova York és una ciutat (Netflix)
I també pels amants de Nova York, però des d'una òptica totalment diferent, la podem descobrir a la minisèrie documental de Martin Scorsese 'Pretend It's a City' ('Suposem que Nova York és una ciutat'). A través d'una llarga entrevista del mateix Scorsese a la seva amiga, l'escriptora, humorista i columnista Fran Lebowitz (editada amb intervencions en xerrades públiques, en programes televisius i imatges d'arxiu de la Nova York dels 70), el documental traça una panoràmica de la història de la ciutat els últims cinquanta anys a través de la mirada àcida i l'opinió insubornable de tota aquesta icona de Manhattan.
> Durada: 7 capítols de 30 minuts
> Veure-la aquí

 


4. Honor (Filmin)
Minisèrie britànica basada en una història real ocorreguda a Londres el 2006, on una jove kurda de 20 anys va morir en un crim d'honor. Ens mostra la investigació policial de l'assassinat, on tota la seva família masculina està involucrada en el crim de la jove, que s'havia atrevit a divorciar-se del seu marit maltractador i anar-se'n amb l'home que realment estimava. La minisèrie posa de manifest els codis arcaics que segueixen vigents en algunes cultures i el difícil encaix del món musulmà en els valors d'Europa.
> Durada: 2 capítols de 60 minuts
> Veure-la aquí

 


5. Nobel (Filmin)
Considerada una de les millors sèries europees dels últims anys (Premi Prix Europa a la millor minisèrie de TV el 2016), que tot i que és del 2016, l'ha estrenat Filmin per primera vegada a l'Estat aquest mateix gener. Narra la història d'un soldat, veterà de la guerra d'Afganistan, que es converteix sense voler en la peça decisiva d'una conspiració internacional que posarà en perill la seva vida i la de la seva família, i el posarà a prova fins a on està disposat a arribar per mantenir la pau. Alhora, aquest thriller dramàtic sobre l'amistat, la família i la política, explora els secrets governamentals noruecs que s'amaguen darrere de les guerres al Pròxim Orient.
> Durada: 8 capítols de 45 minuts
> Veure-la aquí

A

També et pot interessar