,
27/04/2020
Els artistes parlen
Jordina Biosca

Jordina Biosca (actriu i narradora)

Jordina Biosca és actriu i narradora, i directora del Festival EVA i de l'EVA354. També gestiona la sala d'espectacles La Cisterna a Vilafranca del Penedès.

- Com estàs vivint el confinament?
Jo bé. Personalment a casa tots estem bé i vivim amb espais oberts al voltant. El confinament no és ben bé entre quatre parets i això ajuda moltíssim a no sentir-nos tancats i limitats a nivell d'espai i llum.

- Què fas en el teu dia a dia que no fessis abans?
No faig massa res diferent, la veritat. Les coses que feia a casa són les que segueixo fent però amb molt més temps per invertir-hi. Més lectura, més jardí, més cinema, més converses, més badar... Part de la meva feina ja era a casa i part del meu oci també pot fer-s'hi, per tant, és com un cap de setmana mooooolt llarg.  A hores d'ara massa llarg, però, també cal dir-ho.

- Què creus que has après d'aquesta època a casa?
A tenir paciència, a relativitzar, a adaptar-me.

- Com t'imagines la vida després?
La deriva econòmica de bona part de la societat marcarà el què. Cal dir que no sóc massa optimista amb relació a com aniran les coses en aquest sentit: hi haurà temes polítics i econòmics que entraran a la nostra vida per (malauradament) quedar-s'hi i qualsevol pretensió de tornar a portar una vida com la d'abans serà pura fantasia. Una espècie de Matrix de l'ara i l'aquí. A parer meu i tenint en compte les circumstàncies, ja hauríem d'estar tots fent una vaga general indefinida. "De perdidos al rio", que diuen en castellà.

- Què és el que més t'ha impressionat aquests dies?
La necessitat de comunicació de la gent.  

- Pots recomanar un llibre i una pel·lícula que hagis vist?
'Retrato de una mujer en llamas' com a pel·lícula, i de llibre 'Jo he servit el rei d'Anglaterra', de Bohumil Hrabal.

* Més info: Web Jordina Biosca

Volem parlar amb els artistes perquè ens expliquen com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

03/06/2020
Carme Cruelles Rosales (La Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la URV de Tarragona i actualment és professora a l’institut Els Alfacs de la Ràpita.
01/06/2020
El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba pre
27/05/2020
Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP
25/05/2020
Va nèixer a Roquetes el 1964. És il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien.
24/05/2020
L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el pu
21/05/2020
Després de tancar la triologia Arrel Trinitat el passat 2019, amb 'Altres semideus' (LaBreu Edicions); la poeta Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha pu
19/05/2020
Èric Vinaixa (Barcelona, 1977), originari de Miravet, ha passat bona part del confinament fent directes amb molt d'èxit a través d'Instagram. Amant de les arrels pop, rock, blues i soul, l'artista, gran admirador de les grans estrelles del rock, d