,
04/05/2020
Els artistes parlen
Marc Bala

Marc Bala (músic i comunicador)

Marc Bala és cantant i compositor dels grups vilanovins Copa Lotus i Mareta Bufona. Com a comunicador, col·labora als programes 'La Primera Hora' de RAC105 i 'Tot es mou' de TV3; i també ha sigut el presentador del programa musical Sona9 del Canal 33.

- Com estàs vivint el confinament?
Amb el privilegi de tenir salut i un lloc on confinar-me! Reconec ser una persona molt casolana i mai m'hagués imaginat que em demanarien no sortir precisament per ajudar als altres. I he tingut dies de tot, com tothom suposo; dies bons, dies tontos i nits d'insomni. Però en general m'està anant bé aquesta pausa.

- Què fas en el teu dia a dia que no fessis abans?
Tinc una bici estàtica que abans exercia exclusivament de penja-robes i ara l'estic fent servir com toca. També m'ha arribat una altra febre que és la del pa casolà i massa mare, ho admeto.

- Què creus que has après d'aquesta època a casa?
He vist que es poden fer més coses de forma no presencial de les que creia! I desitjo que algunes d'aquestes noves dinàmiques hagin arribat per quedar-se (i no em refereixo als concerts en streaming, això que passi de pressa!). S'agraeix molt viure sense transport públic en hora punta i fer feina sense roba interior. D'altra banda, també he comprovat que està bé no ser productius ni creatius constantment. L'exercici de la simple contemplació sense remordiments és un luxe del qual també s'ha d'aprendre a gaudir.

- Com t'imagines la vida després?
Igual però amb mampares als bars. No crec que aquest confinament ens faci millors col·lectivament. Ja veurem si tothom que ha sortit religiosament a aplaudir a les 8 del vespre seguirà defensant la sanitat pública amb la mateixa determinació. Tant de bo!

- Què és el que més t'ha impressionat aquests dies?
Veure militars fent de portaveus i ocupant el focus mediàtic s'emporta el podi. Posaria en segon lloc a l'exalcalde de Badalona fent el quinqui i acabaria amb les seccions d'esports inútils als informatius. I que em facin preguntes del confinament un mitjà que es diu "Surtdecasa", és clar!

- Pots recomanar un llibre, un disc i una pel·lícula que hagis vist?
De llibre us recomano 'Los Asquerosos' de Santiago Lorenzo, de disc un de Tony Molina que es diu 'Kill the lights' i de peli 'Do the right thing' de l'Spike Lee.

* Més info: Facebook Marc Bala

Volem parlar amb els artistes perquè ens expliquen com estan vivint el confinament i com interpreten el món que vindrà després d'aquesta crisi.

03/06/2020
Carme Cruelles Rosales (La Ràpita, 1971) és llicenciada en Filologia Catalana per la URV de Tarragona i actualment és professora a l’institut Els Alfacs de la Ràpita.
01/06/2020
El cantautor Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) publicava a principis d'any, l'EP 'XL' (U98, 2020) i actualment, es troba pre
27/05/2020
Després del seu primer treball 'Lucid Dream' i l'EP
25/05/2020
Va nèixer a Roquetes el 1964. És il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín, on es va especialitzar en tècniques d'impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien.
24/05/2020
L'abanderat del flow submarí, Red Pèrill, alter ego del músic i compositor Marc Mateu (Igualada, 1980), ha publicat recentment l'EP 'Safari' que completa el díptic amb el pu
21/05/2020
Després de tancar la triologia Arrel Trinitat el passat 2019, amb 'Altres semideus' (LaBreu Edicions); la poeta Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha pu
19/05/2020
Èric Vinaixa (Barcelona, 1977), originari de Miravet, ha passat bona part del confinament fent directes amb molt d'èxit a través d'Instagram. Amant de les arrels pop, rock, blues i soul, l'artista, gran admirador de les grans estrelles del rock, d