Mòbil

Foto: 

Cedida

Les 10 coses que pots fer abans que s'acabi l'estiu

Festivals, concerts, itineraris i recitals per gaudir de la cultura a tot Catalunya
Surtdecasa
,
10/09/2020
Entorn
S'acaba aquest estiu atípic, però ens queden encara uns dies per descobrir indrets, festivals o reflexions. T'hem preparat un recull d'algunes de les propostes més estimulants que pots fer de nord a sud i d'est a oest.

1. Mercat Música Viva de Vic
Una edició alterada per la covid-19 però que donarà vida a Vic. El Mercat s’inaugurarà el diumenge 13 de setembre amb la presentació online des del Teatre Atlàntida del nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagés. Divendres i dissabte hi haurà concerts a la ciutat d’artistes i grups com Blaumut i Ginestà, en les condicions adaptades a les mesures de seguretat i distanciament vigents al mes de setembre.
> Més informació

2. Festival In-Somni
Aquest Festival Internacional de Música Independent de Girona, pioner quan parlem dels festivals de Catalunya, torna amb les idees renovades i mantenint la seva ensenya, que des de sempre ha estat el pop, el rock, l'electrònica i la música urbana, etc. Aquest any el festival proposa nous artistes i també grups ja consolidats amb un cartell eclèctic i potent.
> Més informació

 


3. La setmana del llibre en català
La Setmana del Llibre en Català serà el punt de trobada dels lectors, un espai privilegiat per mostrar la riquesa i la diversitat de l’edició, on es poden fer descobertes, compartir converses i tenir a l’abast tant les novetats com els llibres de fons i les revistes publicades en català. La Setmana s'adapta enguany a la situació actual, ocasionada per la pandèmia de la covid-19, per això s'instal·larà, de manera excepcional per complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat, al Moll de la Fusta de Barcelona, que atén als requeriments de seguretat per als expositors, visitants i treballadors.
> Més informació

4. Terrats de Cultura
Després de tot l'estiu en actiu, encara queden algunes sessions del cicle Terrats en Cultura, omplint diversos terrats de la ciutat, de propostes culturals durant les nits d'estiu. Està organitzat per l'associació Coincidències, que porten la cultura a espais públics no convencionals.
> Més informació

 


5. Festival Errant
L'Alta Ribagorça acollirà entre el 18 i el 27 de setembre un nou festival itinerant,  un punt de confluència entorn de l'art experimental i el pensament contemporani. 'Errant', comptarà amb una trentena d'artistes i professionals vinculats als mitjans de comunicació i al món de la imatge, els quals bastiran una programació a través de quatre on es trobaran art, pensament, poesia i música. Així, les instal·lacions artístiques, els diàlegs a la plaça o les petites rutes poètiques i musicals, envairan carrers, places i edificis del patrimoni cultural i històric del Pont de Suert, Vilaller o la Vall de Boí.
> Més informació

6. La Terrasseta de Santa Tecla
Dins de la programació de les Festes de Santa Tecla, La Terrasseta de Santa Tecla, enguany en clau més familiar que mai i redissenyada per oferir una de les edicions més especials apostant per la programació de música i circ de qualitat. La gran novetat d’enguany és el nou format i l’horari del festival, que s’adapta a les mesures sanitàries per garantir un espai segur on poder gaudir de la cultura. La programació es concentrarà en sis dies on cada dia hi haurà un espectacle de circ a la tarda, un concert al vespre i sopars i cinema a la fresca a la nit.
> Més informació

7. Inund'art
Aquest festival gironí s'havia de celebrar a la primavera però s'ha traslladat a la tardor, la 15a edició del Festival Inund'Art, la mostra d'art contemporani que promociona la creació, la producció i l’exhibició de propostes en l’àmbit de les arts visuals i d’altres disciplines artístiques. Un festival que aposta pel compromís amb artistes i col·lectius emergents recolzant projectes d’art interdisciplinari que desenvolupen un discurs propi i innovador en el procés creatiu.  
> Més informació

 

 Cap Roig a l'Empordà
8. Snorkel a l'Empordà
El litoral empordanès és una de les opcions predilectes pels amants del mar gràcies a la gran varietat de cales i platges que ofereix, per bé que la majoria d'aquests visitants transiten la superfície terrestre oblidant la gran biodiversitat submarina que s'amaga a només uns metres de la costa, un tresor format per una gran diversitat de peixos i algues sense descobrir. Només ens calen unes ulleres de busseig, un tub, unes aletes i l'esperit explorador ben despert. Ens acompanyeu?
> Més informació

9. Fase cultura
A Lleida també torna la cultura a poc a poc. Es reactiva la programació Fase Cultura, després d'haver-la ajornat a causa dels rebrots de la pandèmia de la covid-19. Es tracta d'una inciativa que ofereix més de seixanta activitats, distribuïdes en diferents barris i espais d’exhibició no convencionals, que esdevenen escenari d’arts escèniques, música, cinema i creació contemporània amb segell de ciutat.
> Més informació

 


10.  Filosofia abans de començar
I per últim, una mica de filosofia per ajudar-nos a entendre el món. El VilaPensa de Vilafranca del Penedès és un festival del pensament, un projecte obert al coneixement, a la cultura i a les ciències. En l'edició ajornada del VilaPensa 2020 del mes d’abril, amb més de 30 actes per a totes les edats, aspiraven a un diàleg enriquidor entre la intel·ligència humana i la intel·ligència artificial (IA). Ara es recuperaran aquests debats que també és podran veure online.
> Més informació

A

També et pot interessar