Activa't
,
2020
Del 14 al 20 de setembre
Diversos espais
Vilafranca del Penedès

3r Festival del pensament VilaPensa

VilaPensa és un festival del pensament, un projecte obert al coneixement, a la cultura i a les ciències, a l’humanisme en general, divulgatiu, transversal, amb vocació d’arribar i de mobilitzar a tothom, sigui quina sigui la seva procedència, educació, manera de viure.

En l'edició ajornada del VilaPensa 2020 del mes d’abril, amb més de 30 actes per a totes les edats, aspiraven a un diàleg enriquidor entre la intel·ligència humana i la intel·ligència artificial (IA), amb el desig de cercar punts de trobada entre les dues, fins al punt de preguntar-nos què ens defineix inequívocament com a humans (si fos el cas), intransferible a un cervell mecànic o quàntic.

En aquesta edició més restringida de setembre, ara amb 11 actes, no podien ser aliens, però, a l’aparició del coronavirus. Ens espera una pregunta: "Què hem après del què ens està passant?", una qüestió que remet indefectiblement a la pregunta originària del VilaPensa 2020, "Som Humans?", en una edició reduïda i amb un format diferent però amb el mateix rigor acadèmic en els continguts i amb els convidats. "Què ens defineix inequívocament als humans?": tot plegat nous reptes, no només científics sinó principalment filosòfics i culturals.

Programa: 

Consultar aquí.

Inscripcions: 

Els actes principals del VilaPensa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca i per streaming per la seva web rtvvilafranca.cat.

L’auditori de VINSEUM en serà el plató. Se’n permetrà l’aforament limitat del públic seguint les condicions de les autoritats sanitàries.

Serà imprescindible fer la reserva a la web: entrades.vinseum.cat (entrades disponibles a partir del 8 de setembre de 2020).

Més informació: