MónNatura

Foto: 

MónNatura
Món Sant Benet

Un viatge familiar: De nord a sud i de sud a nord

Món Sant Benet, MónNatura Pirineus i MónNatura Delta han reobert portes amb activitats per als mesos de juliol i agost
Surtdecasa
,
27/07/2020
Entorn
Món Sant Benet, MónNatura Pirineus i MónNatura Delta, equipaments gestionats per la Fundació Catalunya La Pedrera, han reobert amb noves propostes de visites pensades per al públic local interessat en conèixer el patrimoni natural i cultural de Catalunya. La reobertura s’ha fet prenent les mesures de seguretat necessàries, fins i tot més enllà del que marca la normativa, per garantir que els visitants puguin gaudir de l’experiència amb tota tranquil·litat. Així, s’han previst la majoria de les activitats a l’aire lliure, també s’ha reduït l’aforament per assegurar la distància necessària entre els visitants i s’han instal·lat mampares de separació als espais interiors. També es pren la temperatura a tot el personal i els visitants i és obligatori l’ús de mascaretes, hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic, i s’ha incrementat la freqüència de neteja de tots els espais.

Món Sant Benet I Foto: Fundació Catalunya La Pedrera

1. Món Sant Benet  
El monestir benedictí de Sant Benet de Bages, situat al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, és un dels conjunts monàstics de l’Edat Mitjana més ben conservats de Catalunya. Fundat l’any 960 pels nobles Sal·la i Ricardis, fou consagrat l’any 972 amb una primera església preromànica que al segle XII fou substituïda per l’actual església d’estil romànic, construint també un claustre de petites dimensions, recollit i acollidor i conformat per 64 capitells, tots ells esculpits i originals encara avui dia. Al segle XIV s’edifica un nou celler gòtic de grans dimensions.

Amb la reobertura, les visites a Món Sant Benet inclouen novetats per fer-les encara més atractives per al públic local, tant per a les famílies com per a adults. Noves experiències vinculades als productes del territori, com tastos de vins de la comarca o de productes de temporada. El monestir medieval de Sant Benet també ofereix una visita nocturna que culmina amb una copa de cava en un entorn únic carregat d’història. Pensant amb el públic familiar, també s’ofereixen tallers per acostar a la canalla a la diversitat natural de la zona, a l’art o als productes de la terra.  

  • imatge de control 1per1

 

Delta de l'Ebre I Foto: Fundació Catalunya La Pedrera

2. MónNatura Delta
L’observació de les aus, la pesca tradicional i el paisatge del Delta de l'Ebre són els trets característics de les visites a MónNatura Delta, amb especial atenció per al públic familiar. I amb la reobertura s’hi afegeixen la música en directe i visites teatralitzades amb tastet de producte local. L'experència permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Terra i aigua s’uneixen en aquesta llengua i creen un escenari propici per a la concentració d’una fauna única i variada, sobretot d’aus aquàtiques, reconegudes internacionalment.

 

Pirineus I Foto: Fundació Catalunya La Pedrera

3. MónNatura Pirineus   
El centre del Pallars Sobirà ofereix la possibilitat de conèixer la fauna dels Pirineus, observar les galàxies, i també gaudir de l’entorn dels Pirineus amb propostes lúdiques que reconnecten amb la natura i el benestar. Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus és un centre que disposa d’unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge.

Més informació: 

A

També et pot interessar