Bookshop

Foto: 

Cedida

Bookshop: Llibreries independents contra el gegant d’Amazon

Una seixantena d’establiments catalans s’han unit a Bookshop.org, una plataforma de venda de llibres en línia que ja funciona als Estats Units i al Regne Unit
Surtdecasa
,
16/04/2021
Llibres

Cada vegada és més difícil assegurar la supervivència de les llibreries independents. Un dels grans competidors, que ven en línia i amb preus ajustats, és el de les grans plataformes com Amazon, que estan posant en perill el futur dels petits establiments. Davant d’això, una seixantena de llibreries catalanes han unit forces a la plataforma Bookshop.org, que ven llibres online i compta amb un fons comú d'ingressos.

La celebració de Sant Jordi és a tocar i el gegant d’Amazon comença a fer ombra a les llibreries independents. Per tal de vèncer els competitius preus de la plataforma de venda en línia, fins a dues-centes llibreries d’Espanya, entre les quals seixanta de catalanes, han unit forces i s’han adherit a Bookshop.org, una alternativa de venda de llibres online que vol impulsar els petits negocis i que ja està funcionant als Estats Units i al Regne Unit. Van ser els propietaris d’una llibreria de Gràcia els que van decidir impulsar aquesta iniciativa a escala estatal.

  • imatge de control 1per1

Segons explica el comunicat de Bookshop.org, aquesta plataforma "ofereix als consumidors una alternativa socialment responsable per comprar llibres en línia d’una forma ràpida i fàcil". 'El infinito junco' d’Irene Vallejo va ser el primer llibre que es va vendre, ara fa tot just pocs dies. Per ara, ja han recaptat gairebé 3.000 euros. 

Les llibreries poden dissenyar la seva botiga en línia a través de Bookshop.org i guanyen el 25% del preu de cada llibre que venen, mentre que de la logística i els enviaments se n’encarrega la mateixa plataforma. D’establiments catalans podem trobar noms com la Llibreria la Capona de Tarragona, La Fatal de Lleida, la Llibreria 22 de Girona o la Rocaguinarda de Barcelona. Al mateix web hi ha un buscador de llibreries per tal que el comprador pugui escollir on fer la seva compra. En cas de no voler seleccionar-ne cap de concreta, el preu va a un fons comú d’ingressos que es distribueix de forma equitativa entre totes les llibreries que s’han adherit a la plataforma.

Més informació: 

Web Bookshop
Instagram Bookshop

A

També et pot interessar