,
01/12/2014
Cultura
Foto:
Cedida

LA GUERRA DELS MONS (locals) 1a Part

A H.G. Wells i O. Wells. Que les vostres paraules ens guiïn en la nostra inesgotable lluita. * Tota similitud amb d'altres guerres marcianes narrades amb anterioritat és completament intencionada.

Sabem, ara, que durant finals del s. XX el nostre món estava essent vigilat de prop per intel∙ligències més antigues que la nostra. Sabem, avui, que mentre ens ocupàvem de créixer en el que nosaltres consideràvem un entorn segur i lliure, érem observats amb minuiciositat.

Amb infinita autocomplaença i despreocupació, el jovent de Sant Cugat ­com el d’altres tants indrets del Vallès­ cultivàvem el nostre desenvolupament en ambients d'oci, abraçats tots a la il∙lusió dels nostres drets com a ciutadans. Cap de nosaltres suposàvem llavors que comunitats més experimentades poguessin convertir­se en un perill per a nosaltres, o si hi pensàvem, ho fèiem per a rebutjar com a impossible o improbable la idea de confrontació intergeneracional.

Resulta curiós recordar algun dels hàbits mentals d'aquells dies passats; aquells meravellosos dies en que no calia pensar estratègies amb els amics per tal d'aconseguir una de les 6 tristes taules supervivents del bar un dimecres al vespre; aquelles primaveres en que els grills campaven alegrement per les zones verdes cantant als 4 vents nocturns sense por a ser exterminats, o aquells diumenges al matí en que l’àrbitre podia xiular a tort i a dret els partits perquè TENIA un xiulet entre els llavis.

El màxim que podíem suposar llavors era que potser hi hauria éssers amagats rere portes i cortines, diferents a nosaltres, i que un dia intentarien emocionats enviar una expedició exploratòria cap a la nostra realitat amb intencions amistoses. Peró des de l'altre banda de les cortines, intel∙lectes freds i calculadors observaven el nostre comportament urbà amb recel, amb ulls envejosos, mentre anaven formant poc a poc els seus plans contra la nostra raça.

Tan vanitosos som el jovent, tant ens cega la nostra pròpia realitat, que fins passada la primera dècada d'aquest segle a ningú li havia passat pel cap la idea que es s’hagués desenvolupat una comunitat, la de veïns ultratjats, amb valors i prioritats tan diferents als nostres. Tampoc podíem concebre, essent la seva existència més antiga a la Terra i complint nosaltres amb el nostre paper compromès en ella (com bonament es pot ­ o ens deixen), que arribaria el dia en que les campanes d'un monestir mil∙lenari, els grills, el xiulet de l'àrbitre, les activitats de Festa Major o les pobres taules i cadires de les terrasses dels bars es convertirien en el seu punt de mira, bombardejats indiscriminadament amb instàncies i noves normatives.

< Senyores i Senyors, interrompem el nostre programa de música de ball per a informar­los que s’han observat unes eleccions municipals acostant­se a gran velocitat. Estudis de la Universitat d’Augusta indiquen que les recents normatives així com l’increment de pressupost de les noves mesures per a reduir el soroll de la Festa Major serien indicadors clars d’aquest futur esdeveniment electoral. Les autoritats competents demanen a tots els ciutadans que romanguin a casa sense sortir ni divertir­se a partir de l’hora d’anar a dormir. >

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

I tu què fas? A què et dediques? ... Jo?... uf... (suor freda)... sóc del sector cultural... Però què fas exactament?
I aquí és on comença la "verborrea" d'aquest bloc, que va de tot una mica i d'allò relacionat amb la cultura local i de proximitat. (Fos a negre).

02/06/2015
Aquests dies és possible que veieu adolescents pàl∙lids, caminant nerviosos pels carrers amb suor freda i cara d’angoixa. No són les conseqüències de la festa; són les proves d’accés al seu futur.
27/04/2015
Ja de petita sempre m’havia frustrat molt el joc aquell que consistia en posar peces de diferents formes dins una caixa a través d’una tapa que tenia forats.
09/02/2015
Què hi fan més de 300 persones donant bots, totes suades, un dilluns qualsevol, a les 23:30h, a 2ºC, enmig de la plaça del poble? Què pot ser que aplegui a pares i mares, pro
13/01/2015
Al carrer Plana de l’H
01/12/2014
A H.G. Wells i O. Wells. Que les vostres paraules ens guiïn en la nostra inesgotable lluita. * Tota similitud amb d'altres guerres marcianes narrades amb anterioritat és completament intencionada.
31/10/2014
- Em podria posar una cervesa sisplau?- No sap com ho sento, però les copes no surten fins d’aquí a 17 minuts. (digué ella somrient sense pestanyejar)