Foto: 

Cedida

CERCLES, cançons i històries a Sabadell

El cicle de concerts conversa torna per segon any consecutiu al pati de l’Aliança Francesa
Surtdecasa Vallès Occidental
,
15/05/2015
Música
Primavera, diumenge al vespre, el pati d’una antiga casa modernista al cor de Sabadell, una cervesa fresca, música i bona conversa. Això és el que ens proposa el cicle Cercles que torna per segon any consecutiu al pati de l’Aliança Francesa i que arranca el diumenge 17 de maig i s’allargarà fins el 21 de juny.

El format és el mateix que el de l’edició de l’any passat. Una proposta musical acústica i de petit format que busca la intimitat amb uns artistes que no només tocaran les seves cançons sinó que n’explicaran històries, motivacions, influències. I és que les cançons no s’acaben amb l’últim acord sinó que el públic les escolta, les deixa d’escoltar, hi torna i això els dóna moltes vides. Viatgen en cercles que aquestes converses intentaran tancar.

Els artistes

Els artistes que participaran al Cercles d’enguany venen de llocs musicalment diferents però, segons Albert Miralles, programador del cicle i periodista de Els Experts a Icat.cat, tenen en comú el fet de ser creadors molt especials amb mons interiors molt particulars

L’encarregat d’obrir el foc serà Jaume Pla, veu i ànima de Mazoni que aquest any fan deu anys dalt dels escenaris. Pla, a més a més, ve després de passar el mes de març a l’Arts Santa Mònica on ha tingut el repte de crear set cançons en un mes. Arriba, doncs, amb una bona història sota el braç.

La segona sessió canviarà l’horari i serà diumenge 24 a l’hora del vermut. Big Chief Selector, o el que és el mateix, Albert Miralles, es proposa traslladar-nos al Frenchmen Street de Nova Orleans. Ell hi poarà la música, des de Louis Amstorng i Dr. John, fins als nous talents de Louisiana, a vosaltres us tocarà regar-ho.

El 31 de maig tornem amb la proposta vespertina i una nova reinvenció de Maria Rodés. Després de passar la copla pel seu sedàs de pop d’autor inaugurarà format acompanyada de Pep Pascual, conegut per inventar-se instruments pràcticament amb qualsevol cosa.

I el sumum de la intimitat segurament arribarà amb Joana Serrat el 7 de juny. Si encara penseu que Osona i l’Amèrica profunda estan molt lluny és perquè no l’heu sentit. El seu ‘Dear Great Canyon’ aconsegueix unir aquests dos territoris aparentment tan allunyats i, a més a més, la seva música ha creuat fronteres.

I a vegades la música no són només històries sinó Història, així en majúscules. Ens ho demostrarà Quico Pi de la Serra, un dels representants més emblemàtics de la nova cançó a ritme de blues i amb una mala llet més necessària que mai. Serà també l’aportació de Cercles a l’any Ovidi ja que Pi de la Serra va col·laborar amb el músic d’Alcoi.

I el cicle el tancarà The New Raemon el 21 de juny que, precisament, sembla que tanqui cercles amb el seu darrer disc ‘Oh, Rompehielos!’. Un treball que sembla reunir totes les seves facetes: des de la cançó intimista del seu primer disc ‘A propósito de Garfunkel’, pasant per la contundència dels seus orígens amb Madee i fins i tot el seu cantó més fosc que va treure a ‘Libre Asociación'.

Més informació: 

Preu: 9 € (entrada i cervesa) i 20€ abonament de 3 concerts

Més informació: https://www.facebook.com/cercles.sabadell

A

També et pot interessar