The New Raemon

Foto: 

cedida

The New Raemon: “M’agrada fer les coses de manera natural i amb passió, no pas la fama ni els maleïts diners”

El grup de Ramón Rodríguez presenta a Girona el nou disc ‘Oh rompehielos’ el proper 17 d’abril
Nina Pagès
,
12/04/2015
Música

Amb ‘A propóstio de Garfunkel’ (2008), Ramón Rodríguez, aleshores vocalista de Madee, adquiria el pseudònim i es convertia en The New Raemon. Amb aquest magnífic disc, el barbut de Cabrils iniciava una aventura de 6 anys molt prolífica per explorar i construir el conegut pels seus fans ‘Univers New Raemon’, amb treballs obscurs com  ‘Libre associación’ (2011) o ‘Tinieblas, por fin’ (2012). Després d’aquest últim, l’artista va decidir interrompre l’activitat del grup. Però, durant els tres anys de pausa, Ramón Rodríguez no s’ha quedat quiet: ha format part de projectes com Convergència i Unió, amb Maria Rodés i Martí Sales, i ha escrit un còmic titulat ‘Ausencias’ i el llibre infantil ‘Martín Lunallena’.

Ara retorna al panorama musical amb la seva primera productora,  Bcore, acompanyat dels seus músics habituals, Marc Prats (teclats), Pablo Garrido (guitarra), l’eclèctic Marc Clos i les noves incorporacions Salvador D’Horta (bateria) i Javi Vega (baix). El motiu és ‘Oh Rompehielos’, el seu cinquè disc enregistrat entre la seva casa de Cabrils i l’estudi del bateria de Madee, Lluís Cots, a Arenys de Mar.  Al nou treball, The New Raemon renova el seu imaginari poètic i musical per descobrir-nos 10 noves cançons emocionals i, perceptiblement, més positives que giren al voltant dels conceptes de superació i resolució. Sens dubte, els hits són ‘Oh, rompehielos’, una cançó de desamor amb metàfores íntimes i una força emocional interpretada amb encert per Ramón Rodríguez, i ‘Reina del Amazonas’, un tema pop-rock a cop de percussió i guitarra que ens enganxa des del minut ú.

The New Raemon va iniciar la gira el passat 20 de febrer a diferents punts de la geografia espanyola, fent parada, fins i tot, a Nova York. Ara és el torn de Girona, amb el concert del proper 17 d’abril a l’Auditori Sala de Cambra. Dins el Festival Strenes, podrem escoltar un dels grups de pop-rock- indie més populars de Catalunya que, amb temes propers però narrats amb intel·ligència, ha sabut trencar el gel dels cors més freds.

 

- Després de tres anys de pausa, The New Raemon torna a BCore amb ‘Oh, rompehielos’. Quin ha estat el motiu?
Tornar a casa, fer les coses com al principi. Els darrers dos discos vaig passar per altres agències de management i segell, i la veritat és que va ser un infern. A Bcore, es fan les coses de forma respectuosa i familiar, i això és el que em ve de gust fer.

- Com neix aquest últim disc?
Fruit de la casualitat, vaig tenir un problema greu amb el meu antic cotxe i em vaig quedar sense vehicle. Durant l’hivern, a Cabrils no hi ha res a fer, així que vaig passar uns mesos tancat a casa. Composar va ser una rutina positiva. Al final vaig fer unes 17 cançons i vaig enviar les maquetes a en Jordi Llansamà.  Li van agradar i vam gravar el disc.

- Amb una paraula, com descriuria el disc?
Reflexiu.

- Concretament, a ‘Oh rompehielos’ i ‘Reina del Amazonas’ endevinem una força renovadora. Què ens expliquen aquests dos temes?
Parlen sobre no perdre l’esperança, s’ha de ser pacient i deixar que passin les coses.

- Quina creu que és la peça més especial d’aquest disc?
M’agrada molt com sona ‘Al margen’. Els arranjament de Marc Clos i com sonen les veus i les guitarres, gravades al meu menjador.

- El 17 d’abril The New Raemon fa parada a Girona. Coneixia el festival Strenes? Visitarà la ciutat?
I tant, ja fa temps que volia tocar a l’Strenes, però fins ara no he pogut fer-ho. Visito Girona de tant en tant, és una ciutat molt bonica. A l’estiu vaig estar passejant i vaig  comprar un munt de llibres de segona mà.

- La crítica especialitzada apunta que ‘Oh rompehielos’ és dels millors de la seva carrera. Té aquesta sensació?
És complicat analitzar la teva obra quan no hi ha prou distància, però sí que penso que és el disc més rodó. Bé, aquest i el primer.

- Sempre ha mantingut aquest esperit independent, defugint els formats més comercials. Per què?
Cadascú té els seus principis, a mi m’agrada fer les coses de manera natural i amb passió per les cançons, no pas la fama ni els maleïts diners. Tot i això, respecto a qui ho vulgui fer diferent, però no va pas amb mi.

- Hem llegit que esteu engegant un nou projecte amb Ricardo Lezón i Viento Smith. Podria avançar-nos alguns detalls?
Encara trigarem força. McEnroe justament treuen disc nou en unes setmanes, però en Ricardo i jo tenim moltes ganes de fer aquest disc junts. Serà maco.

 

A

També et pot interessar