Foto: 

Surtdecasa
This is Riot al Cafè Bar Amics de les Arts de Terrassa

Trajectes Urbans: les cares més joves de l'indie i el rock alternatiu

This is Riot, la nova sensació als escenaris, toquen dissabte a la Jazz Cava de Terrassa
Anna Fernández
,
29/04/2015
Música
L'Aurora i l'Ariadna són la meitat de This is Riot, un quartet que completen la Cecília i la Berta. Tenim art per hores perquè amb aquest parell d'artistes reunim una bateria, una guitarra i veus. També poden parlar-nos de moda, disseny o fotografia. Es nodreixen d'art i en creen com si no els hi quedés més remei i no pugessin ser altra cosa. Es conformen de molts referents i el munt d'influències que reben només serveixen per ampliar el seu repertori. This is Riot és indie, reggae, soul i rock alternatiu bevent dels grans com The Police, Beatles, Green Day o Kimbra. També són quatre noies ofensivament joves que sense ni mica de premeditació li han passat la mà per la cara a més d'un. Avui fan un té amb nosaltres i ens expliquen el seu cap de setmana.

Van començar a fer música plegades ja fa tres anys però provenen de camins ben diferents. La Cecília i l'Aurora són germanes i han crescut envoltades de música per part del seu pare. L'Ariadna va començar a tocar la guitarra en el moment que va decidir formar part del grup i la Berta, que ja tocava abans la trompeta, es va atrevir més tard amb els teclats. Dit així, sembla que això de ser músic sigui bufar i fer ampolles, més encara quan parlem de quatre joves entre 14 i 17 anys. Tanmateix, ho reconeguem o no, en el món de l'art, el talent i el do existeixen i hi ha coses que vénen de dins, després només cal polir-les. Amb només un procés de maqueta a les espatlles i uns quants concerts pel Vallès i Barcelona aquestes noies han aconseguit ser una de les sensacions del moment. Sense haver de trucar a massa portes, les ofertes i propostes de bolos han anat caient sense gaire complicacions. Això no vol dir que darrera de tot plegat no hi hagi esforç ni treball. Tot el contrari, This is Riot són un exemple d'amor a l'art i dedicació. Aquest cap de setmana actuen a la Jazz Cava de Terrassa. Cada concert és un nou ritual i el ritual, una tradició.

En situacions normals, divendres tocaria anar l'institut (sí, hi ha artistes que van a escola), però com que aquesta vegada cau en festiu, quedaran per assajar. Per a l'Ariadna, la prèvia a l'assaig és tot un món: "Sempre em llevo ben d'hora i aprofito per pintar, fer ceràmica o fotografies. Tinc moltes passions, m'interessa l'art en general. Quedem a casa l'Aurora i la Cecília, que és on assagem, i de camí escolto música i em mentalitzo". A l'Aurora li agrada mirar les xarxes socials, donar un cop d'ull al facebook i les visites: "Jo no m'aixeco tan d'hora, potser cap a les nou, però de seguida començo a cantar, sempre estic cantant, i així ja tinc la veu preparada per l'assaig".

Són creatives i entusiastes i no poden evitar afegir coses noves en cada assaig. A vegades fer canvis i aportacions les allunya una mica del full de ruta i de la llista de temes que havien acordat practicar. S'allarguen fins l'hora de dinar i a la tarda s'hi posen de nou. "Quan acabem l'assaig segurament farem el de sempre, sopar pel centre un kebab o una crep", ens diu l'Ariadna. Dissabte al matí tornaran a assajar, aquesta vegada un darrer repàs per acabar de matisar quatre coses. A la tarda hauran de ser a la Cava dues o tres hores abans del concert per les proves de so. Abans, però, preparen vestuari i maquillatge. "Ens agrada molt combinar la roba i pintar-nos, forma part d'actuar i sortir a l'escenari", ens explica l'Aurora. Abans de cada concert fallarà algun micro, no funcionarà el pedal o no trobaran la llista de les cançons: clàssiques anècdotes d'última hora per posar-li més emoció a l'espectacle. El que segur que no falla és el seu ritual sagrat de running abans de cada actuació. Vestides, empolainades i a punt pel concert decideixen, sense excepció, sortir a córrer uns minuts abans pels voltants i així descarregar tensions i alliberar adrenalina.

"Quan acabi el concert segurament sortirem de festa pel centre i acabarem a casa la Berta" ens diu rient l'Ariadna i confessen les dues que a casa de la seva amiga s'hi està molt bé perquè l'endemà sempre les espera un banquet per esmorzar. Els pares de la Berta són comprensius i de bon menjar i, al cap i a la fi, tenen unes amigues de la seva filla allotjades després d'una nit de parranda. Fins aquí, tot normal. Però aquesta filla i aquestes amigues es despertaran després d'haver actuat en una de les sales de concerts més importants de la comarca i, com si no hagués passat res, si fa bo i el temps acompanya, diumenge tarda hi haurà una bona guerra d'aigua amb dosis de música i sessions de foto.

Abans de marxar s'acomiaden amb unes quantes recomanacions. Un film: Pulp Fiction. Un llibre: Jasper Jones. Un disc: 'The Golden Echo' de Kimbra. La gent jove, artista o no, no acostuma a tenir massa manies gastronòmiques. Sembla que això de l'exquisidesa en qüestions de paladar arriba cap a la trentena. Així doncs, ens parlen del Pizza Sí, un restaurant al centre de terrassa. Típica i bona pizza italiana, fresca i eficaç, sense complicacions.

 

 

 

 

 

Més informació: 

Fitxa Tècnica:

This is Riot. Dissabte 2 de maig, 22:30. Jazz Cava. Terrassa
'Pulp Fiction'. Quentin Tarantino, 1994
'Jasper Jones'. Craig Silvey. 2013. Ed: Seix Barral
'The Golden Echo'. Kimbra, 2014
Pizza Sí. Plaça Vapor Ventalló, 2. Terrassa

A

També et pot interessar