Anna Vilamú Bosch
,
17/09/2019
Activa't

Els 5 plans per començar el curs amb bon peu a Barcelona

El setembre és un bon moment per començar a cuidar-nos i a cuidar el que ens envolta una mica més
5 plans Barcelona

Foto: 

Cedida
Comencen a fer falta jerseiets, mitjons, mantes i paraigües. La tardor ens convida a tapar-nos, a recollir-nos i a anar cap endins. Tornar a casa i reprendre allò que vam deixar a mitges (o començar de nou). Com els arbres que canvien les fulles, és un bon moment per deixar de fer coses que ja no ens vénen de gust i provar-ne de noves. Per això, des de Surtdecasa Barcelona hem fet una selecció de cinc propostes per començar altra vegada "l'any lectiu" cuidant-nos una mica més encara; a nosaltres mateixes i al nostre entorn.

1. Moure el cos, la ment i l'ànima
No ens n'hem adonat i ja tornem a estar assegudes a la cadira, darrera un taulell, o conduint un cotxe. Després de l'estiu, portem altra vegada el cos a una rutina a vegades sufocant. Biodanza, creada per l'antropòleg xilè Rolando Toro Araneda els anys 60, és un sistema que treballa amb música i moviment dins un context de grup, afavorint l'expressió saludable de la identitat de les persones que la practiquen. Estimula la integració amb un mateix, amb els altres i, en un sentit més ampli, amb l'entorn on vivim, mitjançant exercicis individuals i en grup. L'Escola Espai viu, al barri de Sants, ofereix sessions de prova, tallers i grups regulars.
Escola Espai Viu
 

2. Tornar a la terra
Can Batlló, l'espai veïnal de la Bordeta, ens obre la possibilitat de recuperar el contacte amb la terra i de construir juntes més espais verds per la ciutat. Partint de l'intercanvi de coneixements teòrics i pràctics, obren un espai d'hort comunitari on tothom pugui aprendre i experimentar. La proposta busca la realització personal i col·lectiva, crear un context on les veïnes col·laboren, es relacionen, comparteixen inquietuds per l'agricultura ecològica i la salut de manera assembleària, horitzontal, lúdica i creativa.
Horts Comunitaris Can Batlló
 

3. Aprenem a desaprendre?
La masculinitat també és una construcció i Paco Abril, del col·lectiu Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya, proposa explorar-ne el significat i la forma en què es crea en la societat patriarcal actual. Dirigit a joves a partir de 16 anys, aquest taller que tindrà lloc al Centre Cívic Casa Orlandai del barri de Sarrià, pretén sensibilitzar i formar en temes relacionats amb la igualtat de gènere, la socialització de la masculinitat, el masclisme i el micromasclisme.
Xarxa de Centres Cívics de Barcelona:Taller per a joves 'Micromasclismes i noves masculinitats'

 

4. Per dones sàvies
Que ens fem grans no significa que deixem de tenir inquietuds. Grup de dones sàvies és un espai dirigit a dones a partir de 70 anys, obert amb la voluntat de desenvolupar la lliure expressió, la creativitat i la desinhibició emocional de forma saludable. Creat per Cos cooperativa, un espai de medicina integrativa o col·laborativa i salut cooperativa, ofereix dinàmiques que contemplen la complexitat i la globalitat de les dones, és a dir; la motricitat, l'àrea cognitiva, l'afectivitat i l'entorn social i familiar. Partint de la psicomotricitat, del propi cos, de moviments conscients i lliures que faciliten la confiança, s'obre camí per reforçar la memòria, la concentració, l'abstracció i alhora es dóna peu a l'expressió de sentiments i emocions.
Cos Cooperativa
 

5. Objectiu zero residus
Aprendre a viure d'una forma més respectuosa amb el nostre planeta comença a ser una emergència. Un lloc per on començar és intentant reduir els residus que generem cada dia. Per això, des del Centre Cívic de Can Felipa, a Poblenou, es proposa un taller teòric i pràctic per reduir el malbaratament i els residus. Mascotes i sostenibilitat, l'impacte del paper, sabons i neteja naturals, moda sostenible, malbaratament alimentari, eines que comença a ser una urgència tenir presents.
Xarxa de Centres Cívics de Barcelona: Taller 'Cicle Residu zero'
 

Més informació: 

> Troba més propostes a l'agenda de Surtdecasa (enllaç)

També et pot interessar