AGENDA
Activa't
Joanne Chory
2019
Dilluns 21 d'octubre, 19h
  • Barcelona
La Pedrera - Casa Milà

Conferència 'Combatent el canvi climàtic amb plantes'

Conferència 'Combatent el canvi climàtic amb plantes: un veïnatge universal per fer front a un problema global', a càrrec de Joanne Chory, investigadora del Salk Institute (EUA) guardonada amb el premi 'Princesa de Asturias de Investigación Científica y Técnica 2019', i Michele Catanzaro, divulgador científic.

Ens parlaran dels nostres plans d’alterar 3 trets en les arrels de les plantes (augmentar la profunditat de l’arrel, augmentar-ne la biomassa, i incrementar el contingut de suberina), que esperem que ens permeti reduir el CO2 a nivell global d’aquí a deu anys. Els avenços recents en biologia vegetal suggereixen que aquest objectiu està al nostre abast. Mitjançant la millora de la capacitat natural de les plantes de dipositar carboni al sòl de forma que no es descompongui fàcilment, podem segrestar prou CO2 per contribuir significativament a l’esforç global en molts fronts per a ser neutres en carboni. 

Sinopsi: 

El món s’enfronta a una crisi de sostenibilitat global. La població mundial és actualment de més de 7,5 mil milions de persones, i s’espera que augmenti fins a 11 mil milions l’any 2100. La creixent demanda d’aliments, combustible, terra i altres recursos naturals té conseqüències, com ara l'augment de les temperatures, els fenòmens meteorològics extrems, el col·lapse d’ecosistemes i l’acidificació dels oceans. El nostre planeta no té prou capacitat per absorbir aquests canvis i mantenir l'estabilitat.

Al ritme actual de canvi, la vida humana tal i com la coneixem podria no ser sostenible a la Terra en poc més de 100 anys. Sentint la necessitat urgent de ser part de la solució, científics del Salk Institute han desenvolupat un pla per revertir aquesta tendència a l’alça fins a un rang suportable pels sistemes que mantenen l’equilibri naturals del planeta. La idea és millorar la capacitat natural de les plantes de captar i emmagatzemar carboni al sòl.

Preu: 

Activitat gratuïta prèvia inscripció.

Inscripcions: 

A través d'aquest enllaç

Organitza: 

Fundació Catalunya La Pedrera i CRAG

Col·labora: 

Severo Ochoa

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició 'William Klein, Manifest' - La Pedrera 2020
Del 6 de març al 5 de juliol
Barcelona
Concert de Sopa de Cabra
Dissabte 14 de novembre, 21h
Lleida
4a edició del cicle de conferències Cambrils Pensa, 2020
Del 17 de gener al 19 de juny
Cambrils
Cicle líric 'Les veus de l'ànima' - Monestir de Pedralbes Barcelona 2019
Del 22 d'octubre al 15 de juliol
Barcelona
Festival Cruïlla XXS, 2020
De l'1 al 31 de juliol
Barcelona
#URVEmprènTALKS, urv emrprèn, URV
Del 2 al 30 de juny
2n Cicle de xerrades sobre Història i Patrimoni dels Pallars - La Pobla de Segur 2019
Del 14 de setembre al 12 de juny
La Pobla de Segur