Arts
,
2019

Exposició 'Victor Papanek: La política del disseny'

Exposició 'Victor Papanek: la política del disseny', la primera gran retrospectiva centrada en el dissenyador, autor i activista Victor J. Papanek (1923-1998), que presenta la vida i obra de Papanek a través d’una àmplia sèrie de peces originals i evocadores procedents de l’arxiu de la Fundació Victor Papanek, a més d’objectes d’alguns dels seus contemporanis com Buckminster Fuller i el grup radical Global Tools, entre d’altres.  

Les idees de Papanek traslladades al segle XXI i el seu impacte durador les trobarem també als projectes de diversos dissenyadors i artistes internacionals relacionats amb el camp del disseny crític, social i activista.

La mostra s’estructura per temes a partir de l’obra de Papanek i els seus contemporanis, com la política sobre dades i sobre els mitjans, les estructures socials digitals, la biotecnologia, la metodologia del disseny o design thinking, la sostenibilitat i la inclusió social amb una reflexió de fons: la importància del disseny com a eina política.

Horari: 

De dimarts a diumenge: de 10 a 20h
Tancat: 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre, i dilluns (excepte festius)

Inauguració: 

Dimecres 30 d'octubre, a les 18h
Amb la conferència inaugural 'Victor Papanek: La política del disseny' a càrrec de les comissàries de la mostra Amelie Klein i Alison J. Clarke.

Comissariada per: 

Alison Clarke (Victor J. Papanek Foundation, University of Applied Arts Vienna) i Amelie Klein (Vitra Design Museum).

Sinopsi: 

Quin ha de ser avui el rol del disseny i del dissenyador per ser veritablement útils a la societat? Aquest és un debat molt present arreu en les darreres dècades i una reflexió que ja va abordar Víctor Papanek, un dels pioners del disseny contemporani i un dels precursors més influents de l’activisme social i la sostenibilitat en el disseny. Les idees i preguntes que Papanek ja abordava durant els anys seixanta  continuen sent de gran rellevància per al disseny i constitueixen l’essència del disseny crític, social, inclusiu i interdisciplinari.

Papanek és autor del llibre 'Disseny per al món real' (1971), encara avui dia el més llegit sobre disseny. En aquest treball fa una crida per a la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat,  temes que avui continuen sent de gran rellevància per al disseny.

Preu: 

General: 4€ | Reduïda: 3€

Organitza: 

Museu del Disseny de Barcelona i Vitra Design Museum

Col·labora: 

Fundació Victor J. Papanek i Universitat d’Arts Aplicades de Viena

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar