Activa't
,
2021
Dilluns 13 de desembre, 18:30h
CCCB
Barcelona

Conferència 'Primo Levi i el testimoni, avui'

En el marc del curs Primo Levi. Literatura i testimoni de l'Institut d'Humanitats de Barcelona, conferència 'Primo Levi i el testimoni, avui' a càrrec de Marta Marín-Dòmine, on reflexionarà sobre la condició del testimoni contemporani arran de la figura de l'autor, a pocs mesos del trenta-cinquè aniversari de la mort de Primo Levi.

Sinopsi: 

Més enllà de ser un dels relats més colpidors de l'experiència concentracionària, l'obra de Primo Levi ha configurat en si mateixa un saber i un marc epistemològic de referència sobre la condició del testimoni.

Avui, en aquest precís moment històric en què conflueixen testimonis sorgits de violències diverses, molt especialment d'origen colonial i de gènere, l'obra de Levi ofereix una perspectiva privilegiada des de la qual reflexionar sobre la construcció tant de la memòria individual com col·lectiva i sobre les paradoxes de la transmissió de l'experiència viscuda.

Des del #metoo fins al #blacklivesmatter o les víctimes de la pandèmia, la condició testimonial contemporània, articulada sovint a través de mitjans digitals, dona lloc a reaccions en massa que travessen fronteres de manera immediata i amb conseqüències imprevisibles. Malgrat la distància temporal i contextual, l'obra de Levi ens forneix d'eines plenament vàlides per interpretar l'experiència de construcció de memòria col·lectiva avui i traçar una genealogia de la condició testimonial en el món contemporani.

Preu: 

3€ | Gratuït Amics CCCB
Comprar entrada aquí (enllaç)

 

Organitza: 

CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Col·labora: 

CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Més informació: 

Web CCCB
Facebook CCCB