Museu del Disseny de Barcelona
Museu del Disseny de Barcelona
Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38
08018 - Barcelona
  • 932 566 800
  • museudeldisseny@bcn.cat

Horaris

De dimarts a diumenge: de 10 a 14h i de 15 a 20h
Tancat: 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre, i dilluns (excepte festius)

Entrada

Exposicions permanents
Entrada general: 6 €
Entrada reduïda: 4 €

Exposició temporal
Entrada general: 3 €
Entrada reduïda: 2 €

Entrada combinada exposicions permanents i exposició temporal
Entrada general: 6 €
Entrada reduïda: 4 €

*Entrada vàlida per a 2 dies dins els 6 mesos següents a la seva compra.
*Els visitants poden adquirir les entrades fins a 30 minuts abans que el Museu tanqui.
*Entrada gratuïta: Diumenge a la tarda, de 15 a 20h, i cada primer diumenge de mes.

Més informació

El Museu del Disseny de Barcelona és el museu de les arts de l’objecte i del disseny, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat. És a dir, el denominador comú de totes col·leccions i entre l’ahir i l’avui és l’objecte i tot el que significa o ha significat i ha aportat: des de la seva concepció, creació i producció fins al seu ús segons el temps i la societat, tant en l’etapa artesana i preindustrial com en la industrial o la digital.

El museu conserva un fons de més de 80.000 objectes que tradicionalment s’han classificat sota la denominació d’arts decoratives o arts aplicades i que abracen des del segle iv aC fins a l’actualitat, amb col·leccions úniques i de ressò internacional, com ara els teixits medievals, el vidre català esmaltat del segle xvi o la ceràmica de l’Alcora, entre d’altres.

Aquestes arts de l’objecte enllacen amb les col·leccions de disseny del segle xx —de producte, gràfic i de moda— d’una manera natural. La majoria són o han estat «objectes per viure», és a dir, propis de la vida quotidiana, personal o col·lectiva.

Alhora, les col·leccions històriques d’arts decoratives es vinculen també de manera lògica amb les denominades arts contemporànies d’autor, aquelles expressions artístiques que adopten tècniques tradicionals, com ara la ceràmica, el vidre o l’esmalt d’art.

És a dir, el Museu del Disseny conserva un triple patrimoni:

- les col·leccions històriques d’arts decoratives (mobiliari, ceràmica, vidre, teixits, rellotges, papers pintats, papers de guarda…).
- les col·leccions de disseny (de producte, gràfic i de moda).
- les arts d’autor dels segles xx-xxi (ceràmica d’art, esmalt d’art, joia d’art…).

I, alhora, es proposa una reflexió crítica sobre quina ha de ser l’aportació real del disseny a la societat del segle xxi.