Espectacles
,
2021
Dies 29 i 30 de juliol
CCCB
Barcelona

Espectacle 'Legacy'

En el marc del Grec Festival, espectacle 'Legacy', de Nadia Beugré, una coreògrafa de Costa d’Ivori especialment preocupada per la injustícia lligada al gènere. En aquesta ocasió torna a Barcelona amb una coreografia, atlètica i plena d’energia, amb la qual porta a l’escenari l’herència compartida de les dones del continent.

Horari: 

Dijous 29 de juliol: 20h
Divendres 30 de juliol: 20h

Sinopsi: 

Amb aquest muntatge, la icònica coreògrafa fa referència, un cop més, a les dones de Costa d’Ivori i a les herències que arrosseguen, inspirant-se en episodis històrics com la Marxa de les Dones de Grand-Bassam, antiga capital colonial francesa situada al sud-est del país, en què l’any 1949 un bon nombre de militants d’un moviment anticolonial van ser empresonats sense cap judici.

Prop de cinc-centes dones, incloent-hi les esposes dels detinguts, van emprendre una marxa per reclamar-ne l’alliberament però els soldats francesos que encara controlaven el país van detenir i apallissar sense miraments les manifestants. Avui, aquelles dones són un referent, una imatge de les dones del continent, una mica com Pokou, una princesa ghanesa que, segons explica la llegenda, va liderar un grup de l’ètnia ashanti que va acabar establint-se a Costa d’Ivori i que, per tal de poder dur els seus súbdits fins a una terra segura, va haver de sacrificar el seu propi fill.

Totes aquelles dones que van aixecar la veu i en van pagar les conseqüències, aquelles que van haver de sacrificar el que més s’estimaven pels seus, ara pugen a l’escenari encarnades en unes ballarines que representen el poder i l’herència de les dones del continent.

Preu: 

18€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Coreografia: Nadia Beugré
Interpretació: Nadia Beugré, Hanna Hedman i dones de Barcelona
Interpretació musical: Manou Gallo
Assessorament artístic i disseny del so: Boris Hennion
Disseny de la il·luminació i escenografia: Erik Houllier
Regidoria i il·luminació: Anthony Merlaud
Acompanyament del treball amb les dones de Barcelona: Aïda Colmenero

Organitza: 

Ajuntament de Barcelona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1