Arts
,
2021
Del 16 al 20 de juny
CCCB
Barcelona

Exposició 'Ciència fricció'

En el marc del Kosmopolis, exposició 'Ciència fricció. Vida entre espècies companyes', una mostra a partir del work in progress iniciat a l’Espace Virtuel Jeu de Paume de París, i que posteriorment va mutar en llibre a 'Especies del Chthuluceno. Panorama de prácticas para un planeta herido' (Gabinete Sycorax, 2019).

L’argument central d’aquesta exposició es basa en la constatació que l’espècie humana està canviant. No pas l’espècie en si mateixa, sinó la idea dels humans com a espècie superior. Es tracta de mostrar que tota la vida sobre la terra és interdependent, implicada en entrecreuaments biològics complexos. L’evolució no és un arbre amb els humans a dalt de tot, sinó més aviat una xarxa. Una xarxa amb trobades interespècies. Una xarxa feta de col·laboracions, mutacions, intercanvis, coevolució i simbiosi, que etimològicament significa «viure junts».

Aquesta mostra és una invitació a explorar les friccions que es creen amb aquest canvi. Friccions expressades en el regne de les ciències naturals o en el regne de la filosofia, les humanitats i la cultura. Friccions que impliquen al mateix temps contacte i frec, resistència i possibilitat d’imaginar altres històries sobre la vida a la terra, altres maneres d’estar junts en la comunitat de la vida.

Horari: 

De dimarts a diumenge i festius: d'11 a 20h

Comissariada per: 

Maria Ptqk

Preu: 

 

6€ general | 4€ reduït (1 exposició)
8€ general | 6€ reduït (2 exposicions)
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Més informació: 

Web Kosmopolis
Web CCCB
Facebook CCCB

  • imatge de control 1per1