Arts
,
2021
Del 15 de desembre a l'1 de maig de 2022
CCCB
Barcelona

Exposició 'La màscara no menteix mai'

Exposició 'La màscara no menteix mai', una mostra que traça un recorregut a través dels usos polítics de la màscara en la modernitat i aborda les polítiques de control sobre el rostre, les resistències culturals a la identificació, la defensa de l'anonimat, les estratègies de terror en l'acte d'ocultació o la manera que tenen els dolents, els herois o heroïnes i els dissidents de mostrar-la com a símbol identitari. El nostre món no es pot entendre sense màscares i emmascarats, i encara menys en el moment actual, en què una pandèmia ens ha obligat a viure darrere d'elles.

A partir de l'assaig 'Algunas cosas oscuras y peligrosas. El libro de la máscara y los enmascarados', de Servando Rocha, aquesta exposició proposa una història subterrània del darrer segle i mig sota el signe d'una màscara dessacralitzada, que s'infiltra dins del paisatge polític com a instrument al servei de perversos exercicis de poder o com a eina per a la construcció identitària en l'activisme polític i les lluites socials.

"Les màscares serveixen per comunicar-nos amb el que és invisible, però també posseeixen un component subversiu i clandestí. Darrere la màscara, a l'empara del que no es veu, la nostra identitat queda en secret i som capaços de fer realitat els desitjos més prohibits amb una certa seguretat. La màscara no és passat, com tampoc no menteix." Servando Rocha.

Horari: 

De dimarts a diumenge i festius: d'11 a 20h
Dilluns no festius, tancat

Dies de tancament
25 de desembre i 1 de gener

Dies amb horari reduït (d'11 a 15h)
24, 26 i 31 de desembre i 5 i 6 de gener

Comissariada per: 

Servando Rocha i Jordi Costa

Preu: 

 

6€ Entrada a una exposició | 4€ Entrada reduïda a una exposició
8€ Entrada a dues exposicions | 6€ Entrada reduïda a dues exposicions
Comprar entrada aquí (enllaç)

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1