Família
,
2021
Dies 19 i 20 de juny
CCCB
Barcelona

Taller familiar 'Bioscopi: Interespècies'

En el marc de Kosmopolis, la Festa de la Literatura Amplificada, taller familiar 'Bioscopi: Interespècies' on, a partir de tècniques d’animació en stop-motion i intel·ligència artificial, convida a dissenyar nous éssers vius, els mons que habiten i les seves relacions.

Cadascun dels exercicis que s'hi proposen va acompanyat d’algunes idees clau sobre biologia evolutiva que el biòleg Alex Richter-Boix ha articulat per ajudar a prendre decisions en el procés de creació d’aquestes noves formes de vida.

* Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de 6 anys.

Sinopsi: 

La història de la vida és sempre una història de canvi, de com els organismes s’adapten, es barregen, col·laboren o competeixen per sobreviure. Especular sobre com seran les espècies que habitaran el planeta en el futur, quines relacions mantindran entre elles i quines estratègies desenvoluparan per habitar el món és també una manera de reflexionar sobre com vivim i ens relacionem amb el nostre entorn i les altres espècies, ara i avui. Com ha demostrat abastament la ciència-ficció, la fabulació i la fantasia són eines poderoses per pensar críticament el món.

Per això us proposem imaginar altres formes de vida capaces d’habitar llocs inhòspits per als éssers humans: des de la superfície gelada, radioactiva i àrida del planeta Mart fins als oceans d’un planeta Terra ferit i amenaçat per la crisi climàtica. Ho farem a partir d’exercicis d’animació en stop-motion i també d’intel·ligència artificial.

Preu: 

 

7€ general | 5€ reduïda
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

Web Kosmopolis
Web CCCB