Espectacles
,
2021
Dijous 2 de desembre, 19:30h
CC Casinet d'Hostafrancs
Barcelona

Teatre 'El silenci dels telers'

En el marc de la 10a edició del Barcelona Districte Cultural, teatre 'El silenci dels telers', una obra creada a partir del llibre d'Assumpta Montellà, on recull testimonis reals de diferents generacions de dones que van viure i treballar a colònies tèxtils.

Elles van ser el motor de la indústria catalana i les que van fer créixer aquest patrimoni que tenim a les comarques d'interior, les colònies industrials. Uns microcosmos que guarden, amb les seves històries, la memòria de tot un segle.

Les dues actrius protagonistes de l'obra, la Maria Casellas i l'Andrea Portella, dónen veu a aquestes dones, algunes més favorables a la vida de la colònia que altres.

Sinopsi: 

La Pilar i la Carme van viure i treballar tota la vida en una de les colònies tèxtils que van florir, a finals del segle XIX, a les ribes dels nostres rius. Tot i que les colònies van anar tancant a partir de la dècada dels 80 del segle passat, la Pilar i la Carme, d'alguna manera, encara són allà.

Amb elles, reviurem el dia a dia d'aquest món en miniatura que eren les colònies, tot resseguint els més de cent anys d'història que van transcórrer mentre encara funcionaven.

Preu: 

Entrada gratuïta

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Idea original: Maria Casellas
Direcció: Ferran Utzet
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Actrius: Maria Casellas i Andrea Portella
Producció executiva i comunicació: Maria Casellas i EMERGÈNcies

Organitza: 

Institut de Cultura de Barcelona - Ajuntament de Barcelona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1