Activa't
,
2022
Dilluns 28 de novembre, 18:30h
CCCB
Barcelona

Debat 'Artistes catalanes: una mirada feminista'

Debat 'Artistes catalanes: una mirada feminista', on Elina Norandi, historiadora de l'art, Meri Torras, professora de literatura comparada, i Martina Millà, cap d'exposicions de la Fundació Joan Miró, parlen de la rellevància de les dones artistes en l'art contemporani a Catalunya en una conversa moderada per la periodista Maria Gorgues.

Coincidint amb la presentació del llibre 'Cent dues artistes' (Univers Art, 2022), que estudia l'obra de les artistes visuals a Catalunya des del segle XIX fins a l'actualitat, aquesta sessió crida a reformular el cànon tradicional de la història de l'art. L'objectiu de la proposta no és aïllar les artistes com un exotisme, sinó mostrar que les circumstàncies històriques i l'estructura patriarcal han provocat que les dones no creessin en les mateixes circumstàncies que els homes i que, conseqüentment, calen categories d'anàlisi pròpies. 

L'acte comptarà amb la participació de les autores i els autors que han col·laborat en el llibre i algunes de les artistes estudiades.

Preu: 

Gratuït, amb aforament limitat.

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1